ЕЛ: Тренер Реала Ласо поштује Звезду!

Меч са црвено-белима нам је веома битан. Тренер кошаркаша Реала Пабло Ласо рекао је да је утакмица против Црвене звезде веома битна за његов тим, посебно након пораза од Химкија на старту Евролиге.

Кошарка 22.10.2015 | 10:20
ЕЛ: Тренер Реала Ласо поштује Звезду!

"Након две утакмице у гостима, наредних десет дана у Мадриду ће бити добри за нас, да бисмо се опоравили и вежбали у миру. Претрпели смо пораз на старту Евролиге и утакмица против Црвене звезде је веома битна. Морамо да гледамо своју игру, али да максимално поштујемо противника", рекао је Ласо за званични сајт Евролиге.

Он је нагласио је да Црвена звезда гаји исти стил игре, иако је променила тим у односу на прошлу сезону.

"Марјановићево место заузео је Скорцанитис, који је другачији играч, али са сличним карактеристикама. Са Цирбесом у ротацији, њихова игра се углавном заснива на центре, који одатле траже слободне играче на свим позицијама", рекао је шпански стручњак.

Ласо је додао да је ново појачање "краљевског клуба" Џеф Тејлор почео да тренира, али да није сигуран да ли ће бити у тиму против Звезде.

Центар Мадриђана Густаво Ајон истакао је да тим мора да напредује сваког дана, као и да ће посебно тежак задатак за њега представљати чињица да ће чувати Софоклиса Скорцанитиса.

"Тим мора да се кроз тренинге и рад побољшава сваког дана. Група није лака и нема лаког противника. Црвена звезда је веома добар тим па ћемо морати да "радимо" свих 40 минута. Заустављање Скорцанитиса је изузетно тежак задатак и биће велики изазов за мене. Мораћемо тимски да одиграмо одбрану, јер га је изузетно тешко зауставити у игри један на један", закључио је Ајон.

Меч другог кола А групе Евролиге између Реала и Црвене звезде игра се у четвртак од 22 сата у Палати спортова у Мадриду.

Коментари / 0

Оставите коментар