EL: Trener Reala Laso poštuje Zvezdu!

Meč sa crveno-belima nam je veoma bitan. Trener košarkaša Reala Pablo Laso rekao je da je utakmica protiv Crvene zvezde veoma bitna za njegov tim, posebno nakon poraza od Himkija na startu Evrolige.

Košarka 22.10.2015 | 10:20
EL: Trener Reala Laso poštuje Zvezdu!

"Nakon dve utakmice u gostima, narednih deset dana u Madridu će biti dobri za nas, da bismo se oporavili i vežbali u miru. Pretrpeli smo poraz na startu Evrolige i utakmica protiv Crvene zvezde je veoma bitna. Moramo da gledamo svoju igru, ali da maksimalno poštujemo protivnika", rekao je Laso za zvanični sajt Evrolige.

On je naglasio je da Crvena zvezda gaji isti stil igre, iako je promenila tim u odnosu na prošlu sezonu.

"Marjanovićevo mesto zauzeo je Skorcanitis, koji je drugačiji igrač, ali sa sličnim karakteristikama. Sa Cirbesom u rotaciji, njihova igra se uglavnom zasniva na centre, koji odatle traže slobodne igrače na svim pozicijama", rekao je španski stručnjak.

Laso je dodao da je novo pojačanje "kraljevskog kluba" Džef Tejlor počeo da trenira, ali da nije siguran da li će biti u timu protiv Zvezde.

Centar Madriđana Gustavo Ajon istakao je da tim mora da napreduje svakog dana, kao i da će posebno težak zadatak za njega predstavljati činjica da će čuvati Sofoklisa Skorcanitisa.

"Tim mora da se kroz treninge i rad poboljšava svakog dana. Grupa nije laka i nema lakog protivnika. Crvena zvezda je veoma dobar tim pa ćemo morati da "radimo" svih 40 minuta. Zaustavljanje Skorcanitisa je izuzetno težak zadatak i biće veliki izazov za mene. Moraćemo timski da odigramo odbranu, jer ga je izuzetno teško zaustaviti u igri jedan na jedan", zaključio je Ajon.

Meč drugog kola A grupe Evrolige između Reala i Crvene zvezde igra se u četvrtak od 22 sata u Palati sportova u Madridu.

Komentari / 0

Ostavite komentar