Звездино ново појачање има тринаесторо браће и сестара!!!

Квинси Милер, ново појачање Црвене звезде, има само 22 године, може да игра на позицијама три и четири и долази из НБА лиге.

Кошарка 22.10.2015 | 11:00
Звездино ново појачање има тринаесторо браће и сестара!!!

Милер је рођен 18. новембра 1992. године у Чикагу. Невероватан податак је то да је Квинси једно од 14 деце у породици Милер. Има осам сестара и петорицу браће и сви су у раздобљу од 13 до 31. године. Тако да је млади кошаркаш, који ускору пуни 23, негде на средини. Како он воли да каже, имао је од кога шта да учи. Сестре су га често саветовале у вези са женама, док су га браћа често бранила од напасника који су хтели да га бију. По његовим речима, они су као једна "мала банда", има их премного и сви се држе као један.

Реч је о талентованом играчу који игра на позцији крила и крилног центра.

Занимљива чињеница је да је његов ујак међу најзаслужнијима за Квинсијево кошаркашко интересовање. Са 13 година га је извукао са улица Чикага и одвео у Северну Каролину где је заиграо за средњошколску екипу Фермонт.

После пет година проведених у Каролини и сјајних партија које је пружао привукао је велики број интересаната међу колеџ екипама. Одлучио се за Бејлор.

На Универзитетету почиње да игра у сезони 2011/2012. Имао је сјајну сезону. Постизао је 20 поена по утакмици и предводио свој тим до 13 победа без пораза. Овим је његов Универзитет направио најбољи старт у историји.

Изабран је за најбољег новајлију године, што му је улило самопоуздање и након једне сезоне на колеџу одлучује да изађе на НБА драфт (2012).

Те, 2012. године изабран је као 38. пик у другој рунди драфта од стране Денвера. Квинси, 206 центиметара вискоко крило играо је за Нагетсе повремено.

Најбоље је играо у сезони 2013/2014 када је забележио 52 утакмице, уз просек од 15,2 минута на терену, 4,9 поена, 2,8 скокова, 0,5 асистенција, 0,4 украдене лопте и 0,6 блокада.

За три године које је провео ту, Денвер га је слао да игра по развојним лигама у екипе Ајова Енерџи и Рино Бигхорнс.

Ове године је био трејдован у Сакраменто одакле је брзо прослеђен у Детроит.
Морао је назад у развојну лигу већ после десет дана проведених у новој екипи.

Нови позив Пистонса уследио је 2. марта ове године где успева да се задржи и потпише двогодишњи уговор. Међутим, 13. јула је трејдован у Бруклин Нетсе као замена за Стива Блејка.

Борио се за место у Бруклину, али је "вејвован" после четири меча у предсезони.

Трагедија обележила живот
Квинси на свом дресу носи број 17 у част своје рођене сестре Кејше која је 2005. године погинула у саобраћајној несрећи када је имала само 17 година. Сличну трагедију доживео је и Чарлс Џенкинс, који у част убијеног брата носи број 22 на дресу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ПРЕТПОСТАВЉАМ

22.10.2015 09:03

Претпостављам да је деветом детету по реду тито био кум?!

ОДГОВОРИТЕ