Zvezdino novo pojačanje ima trinaestoro braće i sestara!!!

Kvinsi Miler, novo pojačanje Crvene zvezde, ima samo 22 godine, može da igra na pozicijama tri i četiri i dolazi iz NBA lige.

Košarka 22.10.2015 | 11:00
Zvezdino novo pojačanje ima trinaestoro braće i sestara!!!

Miler je rođen 18. novembra 1992. godine u Čikagu. Neverovatan podatak je to da je Kvinsi jedno od 14 dece u porodici Miler. Ima osam sestara i petoricu braće i svi su u razdoblju od 13 do 31. godine. Tako da je mladi košarkaš, koji uskoru puni 23, negde na sredini. Kako on voli da kaže, imao je od koga šta da uči. Sestre su ga često savetovale u vezi sa ženama, dok su ga braća često branila od napasnika koji su hteli da ga biju. Po njegovim rečima, oni su kao jedna "mala banda", ima ih premnogo i svi se drže kao jedan.

Reč je o talentovanom igraču koji igra na pozciji krila i krilnog centra.

Zanimljiva činjenica je da je njegov ujak među najzaslužnijima za Kvinsijevo košarkaško interesovanje. Sa 13 godina ga je izvukao sa ulica Čikaga i odveo u Severnu Karolinu gde je zaigrao za srednjoškolsku ekipu Fermont.

Posle pet godina provedenih u Karolini i sjajnih partija koje je pružao privukao je veliki broj interesanata među koledž ekipama. Odlučio se za Bejlor.

Na Univerzitetetu počinje da igra u sezoni 2011/2012. Imao je sjajnu sezonu. Postizao je 20 poena po utakmici i predvodio svoj tim do 13 pobeda bez poraza. Ovim je njegov Univerzitet napravio najbolji start u istoriji.

Izabran je za najboljeg novajliju godine, što mu je ulilo samopouzdanje i nakon jedne sezone na koledžu odlučuje da izađe na NBA draft (2012).

Te, 2012. godine izabran je kao 38. pik u drugoj rundi drafta od strane Denvera. Kvinsi, 206 centimetara viskoko krilo igrao je za Nagetse povremeno.

Najbolje je igrao u sezoni 2013/2014 kada je zabeležio 52 utakmice, uz prosek od 15,2 minuta na terenu, 4,9 poena, 2,8 skokova, 0,5 asistencija, 0,4 ukradene lopte i 0,6 blokada.

Za tri godine koje je proveo tu, Denver ga je slao da igra po razvojnim ligama u ekipe Ajova Enerdži i Rino Bighorns.

Ove godine je bio trejdovan u Sakramento odakle je brzo prosleđen u Detroit.
Morao je nazad u razvojnu ligu već posle deset dana provedenih u novoj ekipi.

Novi poziv Pistonsa usledio je 2. marta ove godine gde uspeva da se zadrži i potpiše dvogodišnji ugovor. Međutim, 13. jula je trejdovan u Bruklin Netse kao zamena za Stiva Blejka.

Borio se za mesto u Bruklinu, ali je "vejvovan" posle četiri meča u predsezoni.

Tragedija obeležila život
Kvinsi na svom dresu nosi broj 17 u čast svoje rođene sestre Kejše koja je 2005. godine poginula u saobraćajnoj nesreći kada je imala samo 17 godina. Sličnu tragediju doživeo je i Čarls Dženkins, koji u čast ubijenog brata nosi broj 22 na dresu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ПРЕТПОСТАВЉАМ

22.10.2015 09:03

Претпостављам да је деветом детету по реду тито био кум?!

ODGOVORITE