Дефинитивно: Косово - Албанија, већ у новембру!

Нова, рекли би смо и највећа провокација Албаније и тамошњег фудбалског Савеза до сада... Слављеничка утакмица због одласка на Европско првенство, и то под етикетом “Пријатељска забава свих Албанаца”, заказана је против Косова, потврдио је први човек њихове федерације Арманд Дука.

Фудбал 21.10.2015 | 20:20
Дефинитивно: Косово - Албанија, већ у новембру!

Оно што су најављивали, то ће и остварили. Вероватно 12. новембра, у термину када на програму буду баражи за последња четири места које воде у Француску, Албанија ће прославити свој пласман на Европско првенство - у Приштини.

“У новембру, играмо са Косовом у Приштини, све је договорено! То ће бити и пријатељска и слављеничка утакмица свих Албанаца”, поручио је Дука у интервјуу за албански “Тиме Сцаннер“ и додао да ће реванш утакмица бити одиграна у Албанији.

Подсетимо, Косово није члан УЕФА и ФИФА, али може да игра незваничне пријатељске утакмице, као што је то био случај у сусретима са Хаитијем, Турском, Оманом и Екваторијалном Гвинејом. УЕФА је недавно донела одлуку да се о захтев косовског савеза за пријем размотри на редовном Конгресу у марту наредне године у Будимпешти.

Пријем у УЕФА је први услов како би Косово постало члан ФИФА и накнадно ушло у квалификације за првенство света у Русији 2018. године.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Горан

21.10.2015 19:19

Треба игнорисати у свим могуцим медијима као да не постоји то ругло од утакмице. Дакле потпуна тисина....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса Бањалука

21.10.2015 20:09

Апсолутно се слазем а и апелујем на све медије да игнорису овај догадјај Овоме горе се поткрала греска, дакле као да НЕ постоји...