Definitivno: Kosovo - Albanija, već u novembru!

Nova, rekli bi smo i najveća provokacija Albanije i tamošnjeg fudbalskog Saveza do sada... Slavljenička utakmica zbog odlaska na Evropsko prvenstvo, i to pod etiketom “Prijateljska zabava svih Albanaca”, zakazana je protiv Kosova, potvrdio je prvi čovek njihove federacije Armand Duka.

Fudbal 21.10.2015 | 20:20
Definitivno: Kosovo - Albanija, već u novembru!

Ono što su najavljivali, to će i ostvarili. Verovatno 12. novembra, u terminu kada na programu budu baraži za poslednja četiri mesta koje vode u Francusku, Albanija će proslaviti svoj plasman na Evropsko prvenstvo - u Prištini.

“U novembru, igramo sa Kosovom u Prištini, sve je dogovoreno! To će biti i prijateljska i slavljenička utakmica svih Albanaca”, poručio je Duka u intervjuu za albanski “Time Scanner“ i dodao da će revanš utakmica biti odigrana u Albaniji.

Podsetimo, Kosovo nije član UEFA i FIFA, ali može da igra nezvanične prijateljske utakmice, kao što je to bio slučaj u susretima sa Haitijem, Turskom, Omanom i Ekvatorijalnom Gvinejom. UEFA je nedavno donela odluku da se o zahtev kosovskog saveza za prijem razmotri na redovnom Kongresu u martu naredne godine u Budimpešti.

Prijem u UEFA je prvi uslov kako bi Kosovo postalo član FIFA i naknadno ušlo u kvalifikacije za prvenstvo sveta u Rusiji 2018. godine.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Goran

21.10.2015 19:19

Treba ignorisati u svim mogucim medijima kao da ne postoji to ruglo od utakmice. Dakle potpuna tisina....

ODGOVORITE
Name

Sasa Banjaluka

21.10.2015 20:09

Apsolutno se slazem a i apelujem na sve medije da ignorisu ovaj dogadjaj Ovome gore se potkrala greska, dakle kao da NE postoji...