Представници српских жртава са Брамерцом

Представници Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила и Савеза логораша Републике Српске састаће се данас у Сарајеву са главним тужиоцем Хашког трибунала Сержом Брамерцом од којег ће затражити одговоре на питања у вези са процесуирањем ратних злочина над Србима.

Република Српска 21.10.2015 | 07:41
Представници српских жртава са Брамерцом

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић изјавио је Срни да ће породице српских жртава рата затражити од Брамерца одговоре на питања у вези са сателитским снимцима на основу којих су пронађене масовне гробнице Бошњака, али ниједна Срба.

"Тражићемо одговоре на питања шта је са процесуирањем ратних злочина почињених над Србима који су били најављивани неколико пута, од предмета `Дудаковић`, `Добровољачка`, `Тузланска колона`, `Сијековац`, `Мркоњић Град`, Сребреница", истакао је Митровић.

Он је рекао да се једно од питања односи на бившу Комисију за Сарајево која је доживјела фијаско, те на Стратегију за процесуирање ратних злочина у БиХ коју Тужилаштво БиХ ни након осам година није провело.

"Не видимо ниједан случај ратног злочина над Србима који се може карактерисати као сложени из ове Стратегије да је започет или проведен", закључио је Митровић.

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Бранислав Дукић изјавио је Срни да ће Брамерца питати шта је са судбином 300 предмета које је Савез логораша предао 2004. године Хашком тужилаштву, а које је Хашки трибунал 2006. године вратио на процесуирање у БиХ.

"Ти предмети су под ознакама `А`, `Б` и `Ц` из Хашког суда дошли у Тужилаштво и Суд БиХ у којима се врши опструкција, односно не приводе се починиоци злочина над Србима", истакао је Дукић.

Он каже да је ријеч о ратним злочинима над Србима у предметима "Добровољачка", "Тузланска колона", "Сијековац", "Брод", "Дервента", "Мркоњић Град", "Пети корпус Армије БиХ", "Касарна Виктор Бубањ", "Силос", "Тарчин", "Лора", као и многим другим мјестима у којима су током протеклог рата били заточени Срби.

Састанак Брамерца са представницима српских жртава рата заказан је за 10.45 часова.

Брамерц ће данас завршити посјету Сарајеву, гдје борави у оквиру припрема за редовни шестомјесечни извјештај Савјету безбједности УН.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

камелеон

21.10.2015 06:49

Бацање прашине у очи као и до сада. Док он прича празне приче злочинци се шетају слободно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

21.10.2015 07:42

Породице српских жртава и логораши треба да поднесу СБ информацију о нерегуларностима у раду трибунала и опструкцијама при процесуирању злочина над Србима. За ту услугу треба замолити Русију да преко свог амбасадора у УН покрене ову тему. У тој информацији треба тражити и Брамерцову смену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јота

21.10.2015 07:52

Па народе он се бори за власт,а нас ко је.е!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУКИЋ ЛАЖНИ ЛОГОРАШ

21.10.2015 16:56

Ово је дно дна да нас код Брамерца и Салиховића представљају ови лажови попут Дукића,Грабовца или Митровићеве секретарице.Бранислав Дукић лажни логораш,командир Алијине војске у Храсници,потказивао Србе војној полицији која их одводи на копање ровове и у живи штит гдје већина гине.За безрезервну оданост Алији изабран је за председника Српског грађанског вијећа са Пејановићем. Био је предложен за златног љиљина. Жена му је припадник Армије гдје ради као боличарка у Храсничкој војној болници. Ухапшен је и суђено му због криминала, продаје хуманитарне помоћи намијењене Србима. Грабовац из Брода, са шест разреда основне школе да разговара са Брамерцом???И онда се питамо шта нам се дешава у Хагу и суду БиХ. Представљају нас лажови и полуписмени људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

22.10.2015 05:25

ЗАМЈЕНИТЕ ВЕЋ ЈЕДНОМ ОНОГ СТАРЦА. СА ЗВЈЕРИМА НЕ МОЖЕ ДА СЕ БОРИ СЛАБИЋ. НЕМА ЛОГИКЕ ДА ПОРОДИЦЕ И ЊИХОВУ ДЈЕЦУ ПРЕДСТАВЉА "ТАРАБА"!?

ОДГОВОРИТЕ