Predstavnici srpskih žrtava sa Bramercom

Predstavnici Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila i Saveza logoraša Republike Srpske sastaće se danas u Sarajevu sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom od kojeg će zatražiti odgovore na pitanja u vezi sa procesuiranjem ratnih zločina nad Srbima.

Republika Srpska 21.10.2015 | 07:41
Predstavnici srpskih žrtava sa Bramercom

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović izjavio je Srni da će porodice srpskih žrtava rata zatražiti od Bramerca odgovore na pitanja u vezi sa satelitskim snimcima na osnovu kojih su pronađene masovne grobnice Bošnjaka, ali nijedna Srba.

"Tražićemo odgovore na pitanja šta je sa procesuiranjem ratnih zločina počinjenih nad Srbima koji su bili najavljivani nekoliko puta, od predmeta `Dudaković`, `Dobrovoljačka`, `Tuzlanska kolona`, `Sijekovac`, `Mrkonjić Grad`, Srebrenica", istakao je Mitrović.

On je rekao da se jedno od pitanja odnosi na bivšu Komisiju za Sarajevo koja je doživjela fijasko, te na Strategiju za procesuiranje ratnih zločina u BiH koju Tužilaštvo BiH ni nakon osam godina nije provelo.

"Ne vidimo nijedan slučaj ratnog zločina nad Srbima koji se može karakterisati kao složeni iz ove Strategije da je započet ili proveden", zaključio je Mitrović.

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić izjavio je Srni da će Bramerca pitati šta je sa sudbinom 300 predmeta koje je Savez logoraša predao 2004. godine Haškom tužilaštvu, a koje je Haški tribunal 2006. godine vratio na procesuiranje u BiH.

"Ti predmeti su pod oznakama `A`, `B` i `C` iz Haškog suda došli u Tužilaštvo i Sud BiH u kojima se vrši opstrukcija, odnosno ne privode se počinioci zločina nad Srbima", istakao je Dukić.

On kaže da je riječ o ratnim zločinima nad Srbima u predmetima "Dobrovoljačka", "Tuzlanska kolona", "Sijekovac", "Brod", "Derventa", "Mrkonjić Grad", "Peti korpus Armije BiH", "Kasarna Viktor Bubanj", "Silos", "Tarčin", "Lora", kao i mnogim drugim mjestima u kojima su tokom proteklog rata bili zatočeni Srbi.

Sastanak Bramerca sa predstavnicima srpskih žrtava rata zakazan je za 10.45 časova.

Bramerc će danas završiti posjetu Sarajevu, gdje boravi u okviru priprema za redovni šestomjesečni izvještaj Savjetu bezbjednosti UN.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

kameleon

21.10.2015 06:49

Bacanje prašine u oči kao i do sada. Dok on priča prazne priče zločinci se šetaju slobodno.

ODGOVORITE
Name

Dragan

21.10.2015 07:42

Porodice srpskih žrtava i logoraši treba da podnesu SB informaciju o neregularnostima u radu tribunala i opstrukcijama pri procesuiranju zločina nad Srbima. Za tu uslugu treba zamoliti Rusiju da preko svog ambasadora u UN pokrene ovu temu. U toj informaciji treba tražiti i Bramercovu smenu.

ODGOVORITE
Name

jota

21.10.2015 07:52

Pa narode on se bori za vlast,a nas ko je.e!

ODGOVORITE
Name

DUKIĆ LAŽNI LOGORAŠ

21.10.2015 16:56

Ovo je dno dna da nas kod Bramerca i Salihovića predstavljaju ovi lažovi poput Dukića,Grabovca ili Mitrovićeve sekretarice.Branislav Dukić lažni logoraš,komandir Alijine vojske u Hrasnici,potkazivao Srbe vojnoj policiji koja ih odvodi na kopanje rovove i u živi štit gdje većina gine.Za bezrezervnu odanost Aliji izabran je za predsednika Srpskog građanskog vijeća sa Pejanovićem. Bio je predložen za zlatnog ljiljina. Žena mu je pripadnik Armije gdje radi kao boličarka u Hrasničkoj vojnoj bolnici. Uhapšen je i suđeno mu zbog kriminala, prodaje humanitarne pomoći namijenjene Srbima. Grabovac iz Broda, sa šest razreda osnovne škole da razgovara sa Bramercom???I onda se pitamo šta nam se dešava u Hagu i sudu BiH. Predstavljaju nas lažovi i polupismeni ljudi.

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

22.10.2015 05:25

ZAMJENITE VEĆ JEDNOM ONOG STARCA. SA ZVJERIMA NE MOŽE DA SE BORI SLABIĆ. NEMA LOGIKE DA PORODICE I NJIHOVU DJECU PREDSTAVLJA "TARABA"!?

ODGOVORITE