Звезда нашла НБА појачање - довела Милера!

На Малом Калемегдану су брзо угасили пожар који је букнуо после повреде Луке Митровића - из Бруклина стиже Квинси Милер.

Кошарка 20.10.2015 | 22:45
Звезда нашла НБА појачање - довела Милера!

Капитен Црвене звезде се придружио Немањи Дангубићу и Марку Тејићу на листи играча ван строја и чека га вишемесечна пауза. Зато су челници црвено-бели морали експресно да реагују и довели су играча који покрива позиције “четири” и “три”.

Квинси Милер има 22 године и предвиђа му се блистава будућност. У Звезди ће до краја сезоне зарадити 200.000 евра.

Боље се служи десном руку, краси га добар шут који је више форсирао у Развојној лиги, него у НБА. У најјачој лиги света се много више ослањао на асистенције, скок и блокаде. Поседује добар преглед игре и одличан је са лоптом, изузетно продоран. Висину од 206 центиметара одлично користи и врло је покретљив.

Чини се да би Звезда његовим довођењем добила врло добро појачање, с обзиром на ситуацију и то да је у погону једино Марко Симоновић који може да одговори задацима на позицијама крила и крилног центра.

Милер је у јуну 2012. изабран као 38. пик од стране Денвера и дебитовао је у НБА 16. децембра. Члан Нагетса је био две сезоне, али је много више времена провео у Развојној лиги. Тамо је бележо 16,8 поена, 7,4 скока и 1,5 асистенција у просеку на 41 утакмици. Прошле зиме је потписао за Сакраменто, али је већ у марту отишао у Детроит. У редовима Пистонса се није изборио за место, па је летос трејдован у Бруклин одакле стиже у Београд.

Квинси је проглашен за будућу звезду, једног од феномена на колеџу “Бејлор” који је похађао. Сматран је за једног од најталентованијих кошаркаша који су се тамо појавили последњих година.

Лична карта
Име и презиме: Квинси Милер
Датум рођења: 18. новембар 1992.
Место: Чикаго.
Висина/тежина: 206 цм/95 кг
Број на дресу: 30.
Колеџ: Бејлор Универзитет
Драфт: 38. пик 2012.
Клубови: Денвер, Сакраменто, Детроит, Бруклин

Коментари / 0

Оставите коментар