Zvezda našla NBA pojačanje - dovela Milera!

Na Malom Kalemegdanu su brzo ugasili požar koji je buknuo posle povrede Luke Mitrovića - iz Bruklina stiže Kvinsi Miler.

Košarka 20.10.2015 | 22:45
Zvezda našla NBA pojačanje - dovela Milera!

Kapiten Crvene zvezde se pridružio Nemanji Dangubiću i Marku Tejiću na listi igrača van stroja i čeka ga višemesečna pauza. Zato su čelnici crveno-beli morali ekspresno da reaguju i doveli su igrača koji pokriva pozicije “četiri” i “tri”.

Kvinsi Miler ima 22 godine i predviđa mu se blistava budućnost. U Zvezdi će do kraja sezone zaraditi 200.000 evra.

Bolje se služi desnom ruku, krasi ga dobar šut koji je više forsirao u Razvojnoj ligi, nego u NBA. U najjačoj ligi sveta se mnogo više oslanjao na asistencije, skok i blokade. Poseduje dobar pregled igre i odličan je sa loptom, izuzetno prodoran. Visinu od 206 centimetara odlično koristi i vrlo je pokretljiv.

Čini se da bi Zvezda njegovim dovođenjem dobila vrlo dobro pojačanje, s obzirom na situaciju i to da je u pogonu jedino Marko Simonović koji može da odgovori zadacima na pozicijama krila i krilnog centra.

Miler je u junu 2012. izabran kao 38. pik od strane Denvera i debitovao je u NBA 16. decembra. Član Nagetsa je bio dve sezone, ali je mnogo više vremena proveo u Razvojnoj ligi. Tamo je beležo 16,8 poena, 7,4 skoka i 1,5 asistencija u proseku na 41 utakmici. Prošle zime je potpisao za Sakramento, ali je već u martu otišao u Detroit. U redovima Pistonsa se nije izborio za mesto, pa je letos trejdovan u Bruklin odakle stiže u Beograd.

Kvinsi je proglašen za buduću zvezdu, jednog od fenomena na koledžu “Bejlor” koji je pohađao. Smatran je za jednog od najtalentovanijih košarkaša koji su se tamo pojavili poslednjih godina.

Lična karta
Ime i prezime: Kvinsi Miler
Datum rođenja: 18. novembar 1992.
Mesto: Čikago.
Visina/težina: 206 cm/95 kg
Broj na dresu: 30.
Koledž: Bejlor Univerzitet
Draft: 38. pik 2012.
Klubovi: Denver, Sakramento, Detroit, Bruklin

Komentari / 0

Ostavite komentar