Србин пљачкао од Дубаија до Шпаније

Борко Илинчић (34), члан разбојничке групе “Пинк Пантер” изручен је из Шпаније у Уједињене Арапске Емирате где га чека доживотна робија због чувене пљачке златаре “Вафи” из које је украден накит вредан 11 милиона евра.

Србија 20.10.2015 | 22:40
Србин пљачкао од Дубаија до Шпаније

У траг Илинчићу, за кога се верује да је мозак пљачке и који је познат под надимком "Црна Нога", тек у фебруару прошле године ушли су шпански полицајци који су га открили у околини Мадрида.


Надимак Црна Нога је стекао у Шпанији и Немачкој јер се не либи да приликом пљачке и убија. За њега европске полиције наводе и да је, највероватније, учествовао у неколико пуцњава.



Борко Илинчић на полицијској фотографији

Илинчић је код себе имао лажни пасош БиХ на име Иване Кљајића из Дервенте, и иако је упорно понављао да је туриста, приведен је после неколико дана тајног праћења.

У Шпанији му је одређен екстрадициони притвор, а прошле недеље је изручен у Дубаи.

Шеф полиције у Дубаију, мајор генерал Камис Матар Ал Мазеина је поводом изручења Илинчића одржао конференцију за новинаре.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Кљајици

20.10.2015 20:56

Као стара Дервенцанка, породица је хрватског поријекла и познати су по доктору и другим образованим. Питање је да ли има и путовницу? Кљајица висе нема у Дервенти па је било лако да се издају документа. За тај бизнис су задузени досељени Срби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дервента

21.10.2015 17:35

Баба не лупетај Кљајици су познати и као велике присталице устаса, многи су слузили у другом свјетском, а и последњем рату као устаски великани.

ОДГОВОРИТЕ