Srbin pljačkao od Dubaija do Španije

Borko Ilinčić (34), član razbojničke grupe “Pink Panter” izručen je iz Španije u Ujedinjene Arapske Emirate gde ga čeka doživotna robija zbog čuvene pljačke zlatare “Vafi” iz koje je ukraden nakit vredan 11 miliona evra.

Srbija 20.10.2015 | 22:40
Srbin pljačkao od Dubaija do Španije

U trag Ilinčiću, za koga se veruje da je mozak pljačke i koji je poznat pod nadimkom "Crna Noga", tek u februaru prošle godine ušli su španski policajci koji su ga otkrili u okolini Madrida.


Nadimak Crna Noga je stekao u Španiji i Nemačkoj jer se ne libi da prilikom pljačke i ubija. Za njega evropske policije navode i da je, najverovatnije, učestvovao u nekoliko pucnjava.



Borko Ilinčić na policijskoj fotografiji

Ilinčić je kod sebe imao lažni pasoš BiH na ime Ivane Kljajića iz Dervente, i iako je uporno ponavljao da je turista, priveden je posle nekoliko dana tajnog praćenja.

U Španiji mu je određen ekstradicioni pritvor, a prošle nedelje je izručen u Dubai.

Šef policije u Dubaiju, major general Kamis Matar Al Mazeina je povodom izručenja Ilinčića održao konferenciju za novinare.

(Blic)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kljajici

20.10.2015 20:56

Kao stara Dervencanka, porodica je hrvatskog porijekla i poznati su po doktoru i drugim obrazovanim. Pitanje je da li ima i putovnicu? Kljajica vise nema u Derventi pa je bilo lako da se izdaju dokumenta. Za taj biznis su zaduzeni doseljeni Srbi.

ODGOVORITE
Name

derventa

21.10.2015 17:35

Baba ne lupetaj Kljajici su poznati i kao velike pristalice ustasa, mnogi su sluzili u drugom svjetskom, a i poslednjem ratu kao ustaski velikani.

ODGOVORITE