Новак Ђоковић - човјек од 16 милиона долара!

Новак Ђоковић је после освајања три Гренд слем турнира и освајања 57. титуле у каријери, постао први играч у професионалном тенису који је премашио цифру од 16 милиона долара зараде од турнира у сезони.

Тенис 21.10.2015 | 15:20
Новак Ђоковић - човјек од 16 милиона долара!

Претходни рекордер 2013. године био је Рафаел Надал, чија је зарада тада износила 14,5 милиона. Наш тенисер је ове године лако надмашио ту бројку и просто жели да се ова 2015. продужи још више. Новаков наградни фонд за ову сезону износи 16.041.009 долара.

Ђоковићу је протеклог викенда било потребно сам 78 минута да савлада Жо-Вилфред Цонгу у финалу Мастерса у Шангају (6:2,6:4) и на импресиван начин стигне до 57.титуле у каријери.

На питања новинара како му се посрећило да постане први човек са толиком зарадом, наш тенисер је скромно одговорио да је то због рада и страсти за тенисом.

"Не постоји једна ствар коју могу да истакнем и кажем да је у њој ствар успеха. То треба да захвалим напорном раду, страшћу и љубави према тенису.", рекао је за Си-Ен-Ен

Тениски стручњаци сматрају да Ђоковић има велике шансе да престигне по броју Грен Слем тиутал Роџера Федерера који их има 17.

Ђоковић је веома резервисан по том питању али и сам се нада да ће успети у тој мисији.

"Имам добре шансе за то, али ипак је то дуг пут. Имам 28. година и не осећам да је крај каријере близу. Могу још да играм. То ме додатно узбуђује и мотивише. Са овим приоступом и рекорд је близу", додаје он.

Наш тенисер је рекао и да је захвалан и тренеру Борису Бекеру.

"Борис је неко ко разуме врсту изазова и препрека. Он је био врхунски играч који се борио за највеће трофеје у овом спорту. Па ме тако вуче напред." закључио је он.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

кум 4

21.10.2015 14:12

Све су то мали милиони за насе играце из власти, Када је Дјоковиц у хотелу Босна поздравио Скрбица ,,гдје си комсо из Монака!Сви остали коментари падају у воду.

ОДГОВОРИТЕ