Novak Đoković - čovjek od 16 miliona dolara!

Novak Đoković je posle osvajanja tri Grend slem turnira i osvajanja 57. titule u karijeri, postao prvi igrač u profesionalnom tenisu koji je premašio cifru od 16 miliona dolara zarade od turnira u sezoni.

Tenis 21.10.2015 | 15:20
Novak Đoković - čovjek od 16 miliona dolara!

Prethodni rekorder 2013. godine bio je Rafael Nadal, čija je zarada tada iznosila 14,5 miliona. Naš teniser je ove godine lako nadmašio tu brojku i prosto želi da se ova 2015. produži još više. Novakov nagradni fond za ovu sezonu iznosi 16.041.009 dolara.

Đokoviću je proteklog vikenda bilo potrebno sam 78 minuta da savlada Žo-Vilfred Congu u finalu Mastersa u Šangaju (6:2,6:4) i na impresivan način stigne do 57.titule u karijeri.

Na pitanja novinara kako mu se posrećilo da postane prvi čovek sa tolikom zaradom, naš teniser je skromno odgovorio da je to zbog rada i strasti za tenisom.

"Ne postoji jedna stvar koju mogu da istaknem i kažem da je u njoj stvar uspeha. To treba da zahvalim napornom radu, strašću i ljubavi prema tenisu.", rekao je za Si-En-En

Teniski stručnjaci smatraju da Đoković ima velike šanse da prestigne po broju Gren Slem tiutal Rodžera Federera koji ih ima 17.

Đoković je veoma rezervisan po tom pitanju ali i sam se nada da će uspeti u toj misiji.

"Imam dobre šanse za to, ali ipak je to dug put. Imam 28. godina i ne osećam da je kraj karijere blizu. Mogu još da igram. To me dodatno uzbuđuje i motiviše. Sa ovim priostupom i rekord je blizu", dodaje on.

Naš teniser je rekao i da je zahvalan i treneru Borisu Bekeru.

"Boris je neko ko razume vrstu izazova i prepreka. On je bio vrhunski igrač koji se borio za najveće trofeje u ovom sportu. Pa me tako vuče napred." zaključio je on.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

kum 4

21.10.2015 14:12

Sve su to mali milioni za nase igrace iz vlasti, Kada je Djokovic u hotelu Bosna pozdravio Skrbica ,,gdje si komso iz Monaka!Svi ostali komentari padaju u vodu.

ODGOVORITE