ЛШ - најава: Трешће се Париз, играће Златан и Роналдо!

Сви мечеви Лиге шампиона заказани за среду пашће у други план пред великим дербијем: ПСЖ - Реал!

Фудбал 21.10.2015 | 14:00
ЛШ - најава: Трешће се Париз, играће Златан и Роналдо!

"Мушема" на центру терена "Парка принчева" означиће у среду почетак дуела титана. Вероватно финансијски најмоћнији клуб Европе угостиће највећег на свету.

ПСЖ - РЕАЛ!

Наравно, погледи ће бити усмерени ка првим звездама Златану Ибрахимовићу и Кристијану Роналду. Тренутна форма обојице обећава добру забаву. И једни и други славили су у уводна два кола.

Швеђанин је био стрелац на последње четири утакмице првака Француске. На последње две, против Марсеја и Бастије, постигао је по два гола. У прва два кола Лиге шампиона још се није "уписао". Среда ће бити права прилика за то.

Знао је Златан и раније да нанесе бол "краљевићима". Примера ради, то је урадио 2009, када је Барселони голом донео победу у "Ел Класику". Овако је то изгледало:

И "ЦР7" и Ибра ушли су ове јесени у историју својих клубова. Швеђанин је 4. октобра, са два гола против Олимпика, престигао Педра Паулету на "вечној листи" Парижана, 110. голом у дресу "светаца".

У међувремену је, током репрезентативне паузе, погађао за Шведску и против Лихтенштајна и против Молдавије. Са његове стране, шоу је дакле гарантован.

Исто се може рећи и за Роналда.

И Португалац је у суботу затресао мрежу у првенству (против Левантеа) и поставио нови клупски рекорд, оставивши за собом легендарног Раула , 324. голом у дресу "краљевског клуба".

Ове сезоне, Роналдо је постигао 11 голова на десет наступа. У Лиги шампиона је био стрелац чак пет пута (три гола Шахтјору, два Малмеу).

Његов наступ охрабрује сваког навијача Реала, али у Мадриду имају и значајне проблеме.

Лука Модрић и Карим Бензема вратили су се са пауза због утакмица репрезентација пвоређени и нису играли минулог викенда. Повређени су и Дани Карвахал (зглоб), Серхио Рамос (раме), Данило (стопало), Џејмс Родригез (бутни мишић) и Пепе (такође бол у нози).

Неће играти ни Герет Бејл, због повреде листа.

"Знам да имају много повреда, а да ми имамо практично све играче на располагању (неизвесни само Луиз и Трап), али без обзира на то морате бити 100 одсто спремни за овакве утакмице. Бенитезова филозофија је победничка и поштујем је, иако лично преферирам да имам више лопту у свом поседу. Реал је дефанзивнији, али ефектнији", рекао је о предстојећем дуелу Лоран Блан, тренер Парижана.

Наравно, велика пажња биће посвећена и Анхелу Ди Марији, Аргентинцу који је са Реалом освојио "Ла Десиму", а пре доласка у Париз неуспешно играо у Манчестер јунајтеду.

Хоће ли славити гол?

"Нећу славити, зато што у дну срца нисам заборавио шта сам све доживео 'Десимом'", признао је Ди Марија.

Неколико статистичких података:

- Реал је прошле године победио на сва три гостовања у групној фази (Базел, Ливерпул и Лудогорец). Последњи пораз у овој фази Лиге шампиона у гостима доживео је у сезони 2012/13, од Борусије Дортмунд (1:2).

- Реал је победио у последње три утакмице против француских ривала. У сваком дуелу ривал му је био Лион, а гол разлика је у тим утакмицама била убедљиво на страни "краљевског клуба" (9:0).

- ПСЖ је ове сезоне одиграо 13 утакмица и победио у 11, а у две ремизирао.

- У феноменалној форми је и Единсон Кавани, стрелац 16 голова у последњих 17 лигашких утакмица. Наравно, дуел са Реалом је нешто потпуно другачије.

Ове утакмице су на програму у среду (можете их пратити и на ТВ Арена спорт, као и на порталу Телекома Србија кликспорт):

Група А:

Малме - Шахтјор 20.45
ПСЖ - Реал

Табела: Реал 6, ПСЖ 6, Малме, Шахтјор

Група Б:

ЦСКА - Манчестер јунајтед 20.45
Волфсбург - ПСВ

Табела: ПСВ 3, Јунајтед 3, ЦСКА 3, Волфсбург 3

Група Ц:

Атлетико - Астана 20.45
Галатасарај - Бенфика

Табела: Бенфика 6, Атлетико 3, Галатасарај 1, Астана 1.

Група Д:

Јувентус - Борусија Менхенгладбах 20.45
Манчестер сити - Севиља 20.45

Табела: Јувентус 6, Севиља 3, Сити 3, Менхенгладбах 0.

Коментари / 0

Оставите коментар