LŠ - najava: Trešće se Pariz, igraće Zlatan i Ronaldo!

Svi mečevi Lige šampiona zakazani za sredu pašće u drugi plan pred velikim derbijem: PSŽ - Real!

Fudbal 21.10.2015 | 14:00
LŠ - najava: Trešće se Pariz, igraće Zlatan i Ronaldo!

"Mušema" na centru terena "Parka prinčeva" označiće u sredu početak duela titana. Verovatno finansijski najmoćniji klub Evrope ugostiće najvećeg na svetu.

PSŽ - REAL!

Naravno, pogledi će biti usmereni ka prvim zvezdama Zlatanu Ibrahimoviću i Kristijanu Ronaldu. Trenutna forma obojice obećava dobru zabavu. I jedni i drugi slavili su u uvodna dva kola.

Šveđanin je bio strelac na poslednje četiri utakmice prvaka Francuske. Na poslednje dve, protiv Marseja i Bastije, postigao je po dva gola. U prva dva kola Lige šampiona još se nije "upisao". Sreda će biti prava prilika za to.

Znao je Zlatan i ranije da nanese bol "kraljevićima". Primera radi, to je uradio 2009, kada je Barseloni golom doneo pobedu u "El Klasiku". Ovako je to izgledalo:

I "CR7" i Ibra ušli su ove jeseni u istoriju svojih klubova. Šveđanin je 4. oktobra, sa dva gola protiv Olimpika, prestigao Pedra Pauletu na "večnoj listi" Parižana, 110. golom u dresu "svetaca".

U međuvremenu je, tokom reprezentativne pauze, pogađao za Švedsku i protiv Lihtenštajna i protiv Moldavije. Sa njegove strane, šou je dakle garantovan.

Isto se može reći i za Ronalda.

I Portugalac je u subotu zatresao mrežu u prvenstvu (protiv Levantea) i postavio novi klupski rekord, ostavivši za sobom legendarnog Raula , 324. golom u dresu "kraljevskog kluba".

Ove sezone, Ronaldo je postigao 11 golova na deset nastupa. U Ligi šampiona je bio strelac čak pet puta (tri gola Šahtjoru, dva Malmeu).

Njegov nastup ohrabruje svakog navijača Reala, ali u Madridu imaju i značajne probleme.

Luka Modrić i Karim Benzema vratili su se sa pauza zbog utakmica reprezentacija pvoređeni i nisu igrali minulog vikenda. Povređeni su i Dani Karvahal (zglob), Serhio Ramos (rame), Danilo (stopalo), Džejms Rodrigez (butni mišić) i Pepe (takođe bol u nozi).

Neće igrati ni Geret Bejl, zbog povrede lista.

"Znam da imaju mnogo povreda, a da mi imamo praktično sve igrače na raspolaganju (neizvesni samo Luiz i Trap), ali bez obzira na to morate biti 100 odsto spremni za ovakve utakmice. Benitezova filozofija je pobednička i poštujem je, iako lično preferiram da imam više loptu u svom posedu. Real je defanzivniji, ali efektniji", rekao je o predstojećem duelu Loran Blan, trener Parižana.

Naravno, velika pažnja biće posvećena i Anhelu Di Mariji, Argentincu koji je sa Realom osvojio "La Desimu", a pre dolaska u Pariz neuspešno igrao u Mančester junajtedu.

Hoće li slaviti gol?

"Neću slaviti, zato što u dnu srca nisam zaboravio šta sam sve doživeo 'Desimom'", priznao je Di Marija.

Nekoliko statističkih podataka:

- Real je prošle godine pobedio na sva tri gostovanja u grupnoj fazi (Bazel, Liverpul i Ludogorec). Poslednji poraz u ovoj fazi Lige šampiona u gostima doživeo je u sezoni 2012/13, od Borusije Dortmund (1:2).

- Real je pobedio u poslednje tri utakmice protiv francuskih rivala. U svakom duelu rival mu je bio Lion, a gol razlika je u tim utakmicama bila ubedljivo na strani "kraljevskog kluba" (9:0).

- PSŽ je ove sezone odigrao 13 utakmica i pobedio u 11, a u dve remizirao.

- U fenomenalnoj formi je i Edinson Kavani, strelac 16 golova u poslednjih 17 ligaških utakmica. Naravno, duel sa Realom je nešto potpuno drugačije.

Ove utakmice su na programu u sredu (možete ih pratiti i na TV Arena sport, kao i na portalu Telekoma Srbija kliksport):

Grupa A:

Malme - Šahtjor 20.45
PSŽ - Real

Tabela: Real 6, PSŽ 6, Malme, Šahtjor

Grupa B:

CSKA - Mančester junajted 20.45
Volfsburg - PSV

Tabela: PSV 3, Junajted 3, CSKA 3, Volfsburg 3

Grupa C:

Atletiko - Astana 20.45
Galatasaraj - Benfika

Tabela: Benfika 6, Atletiko 3, Galatasaraj 1, Astana 1.

Grupa D:

Juventus - Borusija Menhengladbah 20.45
Mančester siti - Sevilja 20.45

Tabela: Juventus 6, Sevilja 3, Siti 3, Menhengladbah 0.

Komentari / 0

Ostavite komentar