Бабовић: Билбао је опасан! Част је играти с њим!

Везни играч Партизана Стефан Бабовић вероватно неће моћи да наступи у четвртак, али верује да његови саиграчи могу да изненаде Атлетик Билбао.

Фудбал 21.10.2015 | 12:00
Бабовић: Билбао је опасан! Част је играти с њим!

Иако су црно-бели лидери групе Лиге Европе са две победе, а шпански тим има три бода мање и мучи се у Примери, Бабовић истиче да су Баскијци фаворити.

"Не треба бити испод части признати да су фаворити јер тако и јесте. Билбао је огроман клуб у Шпанији, веома цењен и поштован. Биће то велики изазов, али мислим да момци могу да их изненаде", рекао је Бабовић.

Бабовић не види себе у том мечу јер сматра да неће бити спреман за наступ у четвртак због повреде.

"Имам старији ожиљак још из Шпаније где ми је пукла зања ложа, сад је натегнут и не желим да доведем у питање наставак сезоне. Почео сам да трчкарам, видећемо да ли ћу бити спреман за Билбао, по мојој прогнози тешко", истакао је Бабовић.

Партизан и Билбао ће играти наредна две меча у Лиги Европе, први у Хумској, а други на Сан Мамесу.

"То што играмо код куће неће оставити утисак на њих. Они су играчи који редовно играју у фантастичном амбијенту. Можда ће бити под утиском што и у Србији постоји клуб који игра пред таквим навијачима, али неће их омести, пореметити. Имао част да са Сарагосом играм један од последњих мечева на старом Сан Мамесу, фудбалској Катедрали како је зову. Сада ће бити интересантно гостовати на новом стадиону", рекао је плејмејкер Партизана.

Бабовић је годину и по провео у Примери, играо је против већине садашњих првотимаца Билбаа, па зна и које су највеће мане ривала.

"Њихови играчи су технички потковани до савршенства, изузетно брзи и хитри, бржи од нас. Шпанци су по природи бржа нација од нас, а поготово ти Баскијци који су темпераментнији и агресивни. (Ариц) Адурис у 34. години игра феноменално и заслужио је сигурно позив у репрезентацију, што мисле и у Шпанији, просто решета мреже. Ту је и увек опасни (Икер) Мунијаин, одличан је и везиста Ибај (Гомес), сад је ту и у везном реду искусни (Микел) Рико. (Микел) Сан Хосе је изузетан млади играч, имају и фантастичног левог бека (Микел Баленсијага) кога тражи пола Европе, искусног голмана (Горка Ираисос). Довољно је рећи и да им је везни играч Бењат (Ечебарија) репрезентативац, а сваки његов прекид је пола гола. (Маркел) Суасаета је десно крило који је можда у најбољој форми. Екипа од које са свих страна прети опасност", анализирао је противника Бабовић.

Дерби групе Л Лиге Европе између Партизана и Атлетик Билбаа игра се у четвртак од 19 часова на стадиону у Хумској.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ГРОБАРДО ГРОБА, ИСКРЕНО

21.10.2015 10:16

Шта Стефан наприча, боже мили?! Па чуди ме да нису европски шампиони кад су тако јаки, да не кажем најјачи, малтене на свим позицијама. Стефане, не треба ти (вам) алиби за евентуални пораз, иако се ја искрено надам барем боду, мада с резервом, познајући наш менталитет и досадашња искуства да зарибате кад се сви понадамо да ћете успети.

ОДГОВОРИТЕ