Babović: Bilbao je opasan! Čast je igrati s njim!

Vezni igrač Partizana Stefan Babović verovatno neće moći da nastupi u četvrtak, ali veruje da njegovi saigrači mogu da iznenade Atletik Bilbao.

Fudbal 21.10.2015 | 12:00
Babović: Bilbao je opasan! Čast je igrati s njim!

Iako su crno-beli lideri grupe Lige Evrope sa dve pobede, a španski tim ima tri boda manje i muči se u Primeri, Babović ističe da su Baskijci favoriti.

"Ne treba biti ispod časti priznati da su favoriti jer tako i jeste. Bilbao je ogroman klub u Španiji, veoma cenjen i poštovan. Biće to veliki izazov, ali mislim da momci mogu da ih iznenade", rekao je Babović.

Babović ne vidi sebe u tom meču jer smatra da neće biti spreman za nastup u četvrtak zbog povrede.

"Imam stariji ožiljak još iz Španije gde mi je pukla zanja loža, sad je nategnut i ne želim da dovedem u pitanje nastavak sezone. Počeo sam da trčkaram, videćemo da li ću biti spreman za Bilbao, po mojoj prognozi teško", istakao je Babović.

Partizan i Bilbao će igrati naredna dve meča u Ligi Evrope, prvi u Humskoj, a drugi na San Mamesu.

"To što igramo kod kuće neće ostaviti utisak na njih. Oni su igrači koji redovno igraju u fantastičnom ambijentu. Možda će biti pod utiskom što i u Srbiji postoji klub koji igra pred takvim navijačima, ali neće ih omesti, poremetiti. Imao čast da sa Saragosom igram jedan od poslednjih mečeva na starom San Mamesu, fudbalskoj Katedrali kako je zovu. Sada će biti interesantno gostovati na novom stadionu", rekao je plejmejker Partizana.

Babović je godinu i po proveo u Primeri, igrao je protiv većine sadašnjih prvotimaca Bilbaa, pa zna i koje su najveće mane rivala.

"Njihovi igrači su tehnički potkovani do savršenstva, izuzetno brzi i hitri, brži od nas. Španci su po prirodi brža nacija od nas, a pogotovo ti Baskijci koji su temperamentniji i agresivni. (Aric) Aduris u 34. godini igra fenomenalno i zaslužio je sigurno poziv u reprezentaciju, što misle i u Španiji, prosto rešeta mreže. Tu je i uvek opasni (Iker) Munijain, odličan je i vezista Ibaj (Gomes), sad je tu i u veznom redu iskusni (Mikel) Riko. (Mikel) San Hose je izuzetan mladi igrač, imaju i fantastičnog levog beka (Mikel Balensijaga) koga traži pola Evrope, iskusnog golmana (Gorka Iraisos). Dovoljno je reći i da im je vezni igrač Benjat (Ečebarija) reprezentativac, a svaki njegov prekid je pola gola. (Markel) Suasaeta je desno krilo koji je možda u najboljoj formi. Ekipa od koje sa svih strana preti opasnost", analizirao je protivnika Babović.

Derbi grupe L Lige Evrope između Partizana i Atletik Bilbaa igra se u četvrtak od 19 časova na stadionu u Humskoj.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ГРОБАРДО ГРОБА, ИСКРЕНО

21.10.2015 10:16

Шта Стефан наприча, боже мили?! Па чуди ме да нису европски шампиони кад су тако јаки, да не кажем најјачи, малтене на свим позицијама. Стефане, не треба ти (вам) алиби за евентуални пораз, иако се ја искрено надам барем боду, мада с резервом, познајући наш менталитет и досадашња искуства да зарибате кад се сви понадамо да ћете успети.

ODGOVORITE