ФИФА: Избори и дефинитивно 26. фебруара!

Извршни комитет Међународне фудбалске федерације (ФИФА) потврдио је да ће се у фебруару 2016. одржати избори за новог председника ФИФА.

Фудбал 21.10.2015 | 11:00
ФИФА: Избори и дефинитивно 26. фебруара!

ФИФА је на Твитеру објавила да ће се избори одржати у Цириху 26. фебруара на ванредном конгресу организације, када ће се сазнати наследник Јозефа Сепа Блатера.

Руководство ФИФА уздрмано је пошто је Етичка комисија на 90 дана суспендовала председника Блатера, генералног секретара Жерома Валкеа и првог човека Европске фудбалске уније (УЕФА) Мишела Платинија, док траје истрага швајцарских власти о могућој корупцији.

Кандидатуру на изборима до сада су званично најавили Платини, јордански принц Али бин Ал Хусеин и бивши капитен репрезентације Тринидада и Тобага Дејвид Накид.

Платини је донедавно важио за апсолутног фаворита у трци за председника, али су му шансе знатно опале пошто ни Блатер, ни он, не могу да објасне сумњиву исплату од два милиона швајцарских франака из 2011. године, колико је Француз добио за саветодавни посао у периоду од 1998. до 2002. године.

Бивши швајцарски репрезентативац Рамон Вега и председник Азијске фудбалске конфедерације шеик Салман Бин Ебрахим ал Калифа за сада су само најавили учешће у трци за првог човека ФИФА.

Коментари / 0

Оставите коментар