FIFA: Izbori i definitivno 26. februara!

Izvršni komitet Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) potvrdio je da će se u februaru 2016. održati izbori za novog predsednika FIFA.

Fudbal 21.10.2015 | 11:00
FIFA: Izbori i definitivno 26. februara!

FIFA je na Tviteru objavila da će se izbori održati u Cirihu 26. februara na vanrednom kongresu organizacije, kada će se saznati naslednik Jozefa Sepa Blatera.

Rukovodstvo FIFA uzdrmano je pošto je Etička komisija na 90 dana suspendovala predsednika Blatera, generalnog sekretara Žeroma Valkea i prvog čoveka Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišela Platinija, dok traje istraga švajcarskih vlasti o mogućoj korupciji.

Kandidaturu na izborima do sada su zvanično najavili Platini, jordanski princ Ali bin Al Husein i bivši kapiten reprezentacije Trinidada i Tobaga Dejvid Nakid.

Platini je donedavno važio za apsolutnog favorita u trci za predsednika, ali su mu šanse znatno opale pošto ni Blater, ni on, ne mogu da objasne sumnjivu isplatu od dva miliona švajcarskih franaka iz 2011. godine, koliko je Francuz dobio za savetodavni posao u periodu od 1998. do 2002. godine.

Bivši švajcarski reprezentativac Ramon Vega i predsednik Azijske fudbalske konfederacije šeik Salman Bin Ebrahim al Kalifa za sada su samo najavili učešće u trci za prvog čoveka FIFA.

Komentari / 0

Ostavite komentar