ЛШ - најава: Бајерн код Арсенала, Младеновић на Нејмара...!

Пред нама је нова рунда Лиге шампиона, а дерби првог дана треће рунде елитног такмичења игра се у Лондону где Арсенал дочекује минхенски Бајерн.

Фудбал 20.10.2015 | 18:40
ЛШ - најава: Бајерн код Арсенала, Младеновић на Нејмара...!

Баварци су лидери групе Ф са шест бодова, па екипа са Емријетса мора да извуче позитиван резултат јер из прва два кола нема освојен ни бод.

У другом мечу групе Олимпијакос и загребачки Динамо, који имају по три бода на конту, састају се на загребачком 'Максимиру'.

Занимљиво ће бити и у групи Г где ће Челси гостовати лидеру Динаму у Кијеву, док ће Порто дочекати Макаби из Тел Авива наших Славише Јокановића, Предрага Рајковића и Николе Митровића. Динамо и Порто имају по четири бода, прате их 'Плавци' са бодом мање, а Израелци су последњи без иједног бода.

У оквиру гурпе Е, првак Европе Барселона ће играти у Борисову против домаћег БАТЕ, а у исто време ће Бајер у Леверкузену угостити Рому. Барса је прва у групи са четири бода, Бајер и БАТЕ имају по један мање, док је Рома последња са једним бодом.

Коначно, у груп Х састаће се Валенсија и Гент, односно Зенит и Лион. Тим из Санкт Петергурга налази се на лидерској позицији са максималним учинком у прве две рунде, следе 'Слепи мишеви' са три мање, док Гент и Лион имају по један бод.

Група Е: Барса у Борисову, Рома на 'Бај Арени'

Претходна рунда донела нам је једно од изненађења нове сезоне, јер је БАТЕ савладао Рому (3:2), уз два поготка нашег Филипа Младеновића, па се борба за пролаз од старта закомпликовала.

Сада ће шампион Белорусије имати најтежи задатак, пошто им у госте долази првак Европе Барселона.

"Када смо пре четири сезоне играли против Барселоне, и поред огромне количине информација које смо поделили нашим саиграчима, нисмо успели да избегнемо поразе од 5:0 и 4:0. Сада имамо и то негативно искуство иза нас, а њима недостају два лидера – Лионел Меси и Андрес Инијеста. У петак смо постали шампиони Белорусије, али је сада пред нама далеко тежи зададак", рекао Александр Јермарковић, тренер домаћих.

С друге стране, у одсуству Месија разгоропадио се Нејмар да Силва, који је постигао четири поготка у тријумфу над Рајо Ваљеканом за викенд.

"С обзиром које је такмичење у питању, нема фаворита у оваквим сусретима. Свако може да игра са сваким. Они су десетоструки узастопни прваци Белорусије, тако да нас сигурно не очекује лаган дуел", рекао је Луис Енрике, тренер Барселоне.

Резултат из Белорусије ће пажљиво пратити Рома, која се налази у тешкој ситуацији пред гостовање Леверкузену, где би јој пораз додатно закомпликовао планове.

Група Е:
20.45 БАТЕ Борисов – Барселона
20.45 Бајер Леверкузен – Рома

Табела:
1. Барселона 1 1 0 2:1 4
2. Бајер Леверкузен 1 0 1 5:3 3
3. БАТЕ Борисов 1 0 1 4:6
4. Рома 0 1 1 3:4 1

Група Ф: Арсенал за спас, Оли у Загребу

Дерби кола игра се на Емирејтсу у Лондону, где ће Арсенал дочекати незаустављиви минхенски Бајерн. Додатни проблем екипа Арсена Венгера направила је непланираним поразом против Динама у Загребу, па затим поразом на домаћем терену против Олимпијакоса.

"Може се стећи утисак да прве две утакмице у Лиги шампиона нисмо озбиљно схватили, али то неће бити проблем против Бајерна. Знамо да ћемо играти против врхунског тима, сви наши играчи ће бити максимално концентрисани. Имамо самопоуздања, пре смо играли и против јачих Бајернових тимова и победјивали их. Екипу која је освојила триплу круну, са максимално спремним (Франком) Риберијем и (Арјеном) Робеном, (Тонијем) Кросом, (Бастијаном) Швајнштајгером и (Томасом) Милером", сматра Арсен Венгер, тренер 'Тобџија'.

Тренер Бајерна Ђозеп Пеп Гвардиола сматра да је Арсенал у предности у односу на његову екипу.

"Баш ме брига за табелу. Морам да их анализирам као да имају шест бодова. Арсенал је екипа против које је увек тешко играти. У овој ситуацији, они имају предност. Морају да победе", рекао је Гвардиола

Ништа мање занимљиво неће бити ни на Максимиру, а евентуални тријумф ДИнама или Олимпијакоса могао би да отвори врата пролеча у Европи некој од двеју екипа.

Група Ф:
20.45 Арсенал – Бајерн Минхен
20.45 Динамо Загреб – Олимпијакос

Табела:
1. Бајерн Минхен 2 0 0 8:0 6
2. Олимпијакос 1 0 1 3:5 3
3. Динамо Загреб 1 0 1 2:6 3
4. Арсенал 0 0 2 3:5 0

Група Г: Јокан и Рајко у 'Змајевом гнезду'

Као и у већини овогодишњих група, ни у групи Г ситуација се не разликује превише. Првопласирани кијевски Динамо дочекује уздрмани Челси, док 'српски' Макаби гостује Порту на 'Драгау'.

Ипак, 'Плавци' су напокон успели да победе прошлог викенда, па се надају да ће моћи да наставе у истом ритму и на гостовању у Украјини.

"Најважније је да резултат окренемо у нашу корист, тј да добијамо мечеве у Премијер лиги и Лиги шампиона. При том, овде су нам бодови прекопотребни да бисмо се пласирали у наредну фазу. Анализирали смо пораз Динама против Шахтјора, а и мој асистент их је гледао уживо. па имамо све потребне информације. Ипак, не могу да их упоредим ни са једном екипом са Острва, јер имају тотално другачију фудбалску културу", каже Жозе Мурињо, менаџер Челсија.

Тренер Динама Серхи Ребров рекао је да ће његова екипа покушати да искористи проблеме ривала.

"Надам се да су се играчи психички опоравили после пораза од Шахтјора (0:3). Анализирали смо наше грешке и надам се да ћемо сутра видети потпуно други тим на терену. Драго ми је што немамо пуно времена да размишљамо о тој утакмици, јер је пред нама други важан меч, а не могу да замислим бољу мотивацију за играче од утакмице против Челсија у Лиги шампиона", рекао је Ребров.

Нови тест у елити Славиша Јокановић, Слободан Рајковић и Никола Митровић имаће против Порта. После уводна два пораза Макаби ће желети да покаже да није залутао у Лигу шампиона, али и да искористи притисак који је на домаћину и постигне дебитански погодак.

"Срећан сам што сам овде, узбудљиво је бити на овом стадиону. Ми пролазимо кроз процес учења и осећам да напредујемо. Биће то тешка утакмица. Надам се да ћемо забележити бољи резултат него у претходне две утакмице. Морамо да искористимо сваку шансу, јер их нећемо много добити. Примали смо голове на почетку оба претходна меча, покушаћемо да то сутра спречимо. Порто је један од најбољих тимова у Европи и тренутно им добро иде у групи. Спреми смо за битку", рекао је Јокановић.

Група Г:
20.45 ДИнамо Кијев – Челси
20.45 Порто – Макаби Тел Авив

Табела:
1. Динамо Кијев 1 1 0 4:2 4
2. Порто 1 1 0 3:1 4
3. Челси 1 0 1 2:3 3
4. Макаби Тел Авив 0 0 2 0:6 0

Група Х: Зенит за пролаз, Гент на 'Местаљи'

Прилику да направи огроман корак ка другој фази такмичења имаће Зенит, када у Санкт Петербургу буде гостовао Лион. Екипа Андре Виласа-Боаша има прилику да упише трећи тријум и тотално умакне ривалима.

"Чека веома важна утакмица, јер, ако победимо, имамо велике шансе да прођемо у нокаут фазу. Веома сам задовољан са шест бодова из прва два меча и желим да наставимо у истом ритму. Лион је јак, искусан тим. Матје Валбуена, Александр Лаказет и Рафел... све су то искусни играчи. На овом нивоу, вештина једног појединца може да буде важна, јер у само неколико секунди такав фудбалер може да окрене исход меча", рекао је Вилас-Боаш, тренер домаћина.

С друге стране, тренер Лиона Хуберт Фурније сматра да је противник екипе са Жерлана тотално различита екипа у Лиги шампиона и руској лиги.

"Када анализирате њихову игру, делује као да су тотално другачија екипа у Лиги шампиона и Премијер лиги Русије. Имају у свом тиму неколико врхунских појединаца, а Бразилац Хулк је неко ко може једним потезом да промени ток дуела. Метју Валбуена је играо у Русији (Динамо Москва), па су нам његови савети и те како помогли у припреми", рекао је Хуберт.

У случају тријумфа Зенита велику корист би могла да има и Валеснија, јер би ако победи Гент такође стекла велику предност пред преостала три кола.

Група Х:
20.45 Валенсија – Гент
20.45 Зенит Санкт Петербург – Лион

Табела:
1. Зенит Санкт Петербург 2 0 0 5:3 6
2. Валенсија 1 0 1 3:3 3
3. Гент 0 1 1 2:3 1
4. Лион 0 1 1 1:2 1

Коментари / 0

Оставите коментар