LŠ - najava: Bajern kod Arsenala, Mladenović na Nejmara...!

Pred nama je nova runda Lige šampiona, a derbi prvog dana treće runde elitnog takmičenja igra se u Londonu gde Arsenal dočekuje minhenski Bajern.

Fudbal 20.10.2015 | 18:40
LŠ - najava: Bajern kod Arsenala, Mladenović na Nejmara...!

Bavarci su lideri grupe F sa šest bodova, pa ekipa sa Emrijetsa mora da izvuče pozitivan rezultat jer iz prva dva kola nema osvojen ni bod.

U drugom meču grupe Olimpijakos i zagrebački Dinamo, koji imaju po tri boda na kontu, sastaju se na zagrebačkom 'Maksimiru'.

Zanimljivo će biti i u grupi G gde će Čelsi gostovati lideru Dinamu u Kijevu, dok će Porto dočekati Makabi iz Tel Aviva naših Slaviše Jokanovića, Predraga Rajkovića i Nikole Mitrovića. Dinamo i Porto imaju po četiri boda, prate ih 'Plavci' sa bodom manje, a Izraelci su poslednji bez ijednog boda.

U okviru gurpe E, prvak Evrope Barselona će igrati u Borisovu protiv domaćeg BATE, a u isto vreme će Bajer u Leverkuzenu ugostiti Romu. Barsa je prva u grupi sa četiri boda, Bajer i BATE imaju po jedan manje, dok je Roma poslednja sa jednim bodom.

Konačno, u grup H sastaće se Valensija i Gent, odnosno Zenit i Lion. Tim iz Sankt Petergurga nalazi se na liderskoj poziciji sa maksimalnim učinkom u prve dve runde, slede 'Slepi miševi' sa tri manje, dok Gent i Lion imaju po jedan bod.

Grupa E: Barsa u Borisovu, Roma na 'Baj Areni'

Prethodna runda donela nam je jedno od iznenađenja nove sezone, jer je BATE savladao Romu (3:2), uz dva pogotka našeg Filipa Mladenovića, pa se borba za prolaz od starta zakomplikovala.

Sada će šampion Belorusije imati najteži zadatak, pošto im u goste dolazi prvak Evrope Barselona.

"Kada smo pre četiri sezone igrali protiv Barselone, i pored ogromne količine informacija koje smo podelili našim saigračima, nismo uspeli da izbegnemo poraze od 5:0 i 4:0. Sada imamo i to negativno iskustvo iza nas, a njima nedostaju dva lidera – Lionel Mesi i Andres Inijesta. U petak smo postali šampioni Belorusije, ali je sada pred nama daleko teži zadadak", rekao Aleksandr Jermarković, trener domaćih.

S druge strane, u odsustvu Mesija razgoropadio se Nejmar da Silva, koji je postigao četiri pogotka u trijumfu nad Rajo Valjekanom za vikend.

"S obzirom koje je takmičenje u pitanju, nema favorita u ovakvim susretima. Svako može da igra sa svakim. Oni su desetostruki uzastopni prvaci Belorusije, tako da nas sigurno ne očekuje lagan duel", rekao je Luis Enrike, trener Barselone.

Rezultat iz Belorusije će pažljivo pratiti Roma, koja se nalazi u teškoj situaciji pred gostovanje Leverkuzenu, gde bi joj poraz dodatno zakomplikovao planove.

Grupa E:
20.45 BATE Borisov – Barselona
20.45 Bajer Leverkuzen – Roma

Tabela:
1. Barselona 1 1 0 2:1 4
2. Bajer Leverkuzen 1 0 1 5:3 3
3. BATE Borisov 1 0 1 4:6
4. Roma 0 1 1 3:4 1

Grupa F: Arsenal za spas, Oli u Zagrebu

Derbi kola igra se na Emirejtsu u Londonu, gde će Arsenal dočekati nezaustavljivi minhenski Bajern. Dodatni problem ekipa Arsena Vengera napravila je neplaniranim porazom protiv Dinama u Zagrebu, pa zatim porazom na domaćem terenu protiv Olimpijakosa.

"Može se steći utisak da prve dve utakmice u Ligi šampiona nismo ozbiljno shvatili, ali to neće biti problem protiv Bajerna. Znamo da ćemo igrati protiv vrhunskog tima, svi naši igrači će biti maksimalno koncentrisani. Imamo samopouzdanja, pre smo igrali i protiv jačih Bajernovih timova i pobedjivali ih. Ekipu koja je osvojila triplu krunu, sa maksimalno spremnim (Frankom) Riberijem i (Arjenom) Robenom, (Tonijem) Krosom, (Bastijanom) Švajnštajgerom i (Tomasom) Milerom", smatra Arsen Venger, trener 'Tobdžija'.

Trener Bajerna Đozep Pep Gvardiola smatra da je Arsenal u prednosti u odnosu na njegovu ekipu.

"Baš me briga za tabelu. Moram da ih analiziram kao da imaju šest bodova. Arsenal je ekipa protiv koje je uvek teško igrati. U ovoj situaciji, oni imaju prednost. Moraju da pobede", rekao je Gvardiola

Ništa manje zanimljivo neće biti ni na Maksimiru, a eventualni trijumf DInama ili Olimpijakosa mogao bi da otvori vrata proleča u Evropi nekoj od dveju ekipa.

Grupa F:
20.45 Arsenal – Bajern Minhen
20.45 Dinamo Zagreb – Olimpijakos

Tabela:
1. Bajern Minhen 2 0 0 8:0 6
2. Olimpijakos 1 0 1 3:5 3
3. Dinamo Zagreb 1 0 1 2:6 3
4. Arsenal 0 0 2 3:5 0

Grupa G: Jokan i Rajko u 'Zmajevom gnezdu'

Kao i u većini ovogodišnjih grupa, ni u grupi G situacija se ne razlikuje previše. Prvoplasirani kijevski Dinamo dočekuje uzdrmani Čelsi, dok 'srpski' Makabi gostuje Portu na 'Dragau'.

Ipak, 'Plavci' su napokon uspeli da pobede prošlog vikenda, pa se nadaju da će moći da nastave u istom ritmu i na gostovanju u Ukrajini.

"Najvažnije je da rezultat okrenemo u našu korist, tj da dobijamo mečeve u Premijer ligi i Ligi šampiona. Pri tom, ovde su nam bodovi prekopotrebni da bismo se plasirali u narednu fazu. Analizirali smo poraz Dinama protiv Šahtjora, a i moj asistent ih je gledao uživo. pa imamo sve potrebne informacije. Ipak, ne mogu da ih uporedim ni sa jednom ekipom sa Ostrva, jer imaju totalno drugačiju fudbalsku kulturu", kaže Žoze Murinjo, menadžer Čelsija.

Trener Dinama Serhi Rebrov rekao je da će njegova ekipa pokušati da iskoristi probleme rivala.

"Nadam se da su se igrači psihički oporavili posle poraza od Šahtjora (0:3). Analizirali smo naše greške i nadam se da ćemo sutra videti potpuno drugi tim na terenu. Drago mi je što nemamo puno vremena da razmišljamo o toj utakmici, jer je pred nama drugi važan meč, a ne mogu da zamislim bolju motivaciju za igrače od utakmice protiv Čelsija u Ligi šampiona", rekao je Rebrov.

Novi test u eliti Slaviša Jokanović, Slobodan Rajković i Nikola Mitrović imaće protiv Porta. Posle uvodna dva poraza Makabi će želeti da pokaže da nije zalutao u Ligu šampiona, ali i da iskoristi pritisak koji je na domaćinu i postigne debitanski pogodak.

"Srećan sam što sam ovde, uzbudljivo je biti na ovom stadionu. Mi prolazimo kroz proces učenja i osećam da napredujemo. Biće to teška utakmica. Nadam se da ćemo zabeležiti bolji rezultat nego u prethodne dve utakmice. Moramo da iskoristimo svaku šansu, jer ih nećemo mnogo dobiti. Primali smo golove na početku oba prethodna meča, pokušaćemo da to sutra sprečimo. Porto je jedan od najboljih timova u Evropi i trenutno im dobro ide u grupi. Spremi smo za bitku", rekao je Jokanović.

Grupa G:
20.45 DInamo Kijev – Čelsi
20.45 Porto – Makabi Tel Aviv

Tabela:
1. Dinamo Kijev 1 1 0 4:2 4
2. Porto 1 1 0 3:1 4
3. Čelsi 1 0 1 2:3 3
4. Makabi Tel Aviv 0 0 2 0:6 0

Grupa H: Zenit za prolaz, Gent na 'Mestalji'

Priliku da napravi ogroman korak ka drugoj fazi takmičenja imaće Zenit, kada u Sankt Peterburgu bude gostovao Lion. Ekipa Andre Vilasa-Boaša ima priliku da upiše treći trijum i totalno umakne rivalima.

"Čeka veoma važna utakmica, jer, ako pobedimo, imamo velike šanse da prođemo u nokaut fazu. Veoma sam zadovoljan sa šest bodova iz prva dva meča i želim da nastavimo u istom ritmu. Lion je jak, iskusan tim. Matje Valbuena, Aleksandr Lakazet i Rafel... sve su to iskusni igrači. Na ovom nivou, veština jednog pojedinca može da bude važna, jer u samo nekoliko sekundi takav fudbaler može da okrene ishod meča", rekao je Vilas-Boaš, trener domaćina.

S druge strane, trener Liona Hubert Furnije smatra da je protivnik ekipe sa Žerlana totalno različita ekipa u Ligi šampiona i ruskoj ligi.

"Kada analizirate njihovu igru, deluje kao da su totalno drugačija ekipa u Ligi šampiona i Premijer ligi Rusije. Imaju u svom timu nekoliko vrhunskih pojedinaca, a Brazilac Hulk je neko ko može jednim potezom da promeni tok duela. Metju Valbuena je igrao u Rusiji (Dinamo Moskva), pa su nam njegovi saveti i te kako pomogli u pripremi", rekao je Hubert.

U slučaju trijumfa Zenita veliku korist bi mogla da ima i Valesnija, jer bi ako pobedi Gent takođe stekla veliku prednost pred preostala tri kola.

Grupa H:
20.45 Valensija – Gent
20.45 Zenit Sankt Peterburg – Lion

Tabela:
1. Zenit Sankt Peterburg 2 0 0 5:3 6
2. Valensija 1 0 1 3:3 3
3. Gent 0 1 1 2:3 1
4. Lion 0 1 1 1:2 1

Komentari / 0

Ostavite komentar