Гроф пред Вошу о Фарми, рекорду, Столету...

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић изјавио је да ће његов тима савладати Војводину у дербију 14. кола Суперлиге ако понови партије из претходних утакмица.

Фудбал 21.10.2015 | 08:40
Гроф пред Вошу о Фарми, рекорду, Столету...

"Очекује нас тежак меч, један од дербија шампионата. Војводина има солидну екипу, што је показала у Европи против Сампдорије. Без обзира на све, очекујемо наставак низа и уз дужно поштовање све зависи од нас. Ако будемо на нивоу победићемо", рекао је Божовић.

Божовић се жалио да су црвено-бели често на мети грубих стартова противника.

"Имамо проблема због чудног судијског критеријума. Прозивају нас да често имамо играча више, али су моји играчи на мети грубих стартова. Звездини фудбалери су покретљивији, бржи и тешко их је зауставити. Много фаула праве на нама, због чега су повређени Грујић и Јовановић, а у току дана ћемо видети да ли ће играти", истакао је Божовић.

Он је поручуо да се нада да ће успети да обори клупски рекорд тренера Славише Стојановића са 15 победа у низу.

"Имао сам серију као тренер Борца и Локомотиве од 13 мечева без пораза, али оволико победа нисам никад. Чуо сам за Стојановићев рекорд, волео бих да стигнемо, али се не оптерећујемо. Свака наредна утакмица је најбитнија, ако успемо да победимо сва четири меча на свом терену онда ћемо бити прваци првог дела сезоне", додао је Божовић.

Он је казао да се плаши нападача Војводине Огњена Ожеговића, посебно јер је прошао омладинску школу Звезде.

"Сви бивши играчи Звезде имају велики мотив против бившег клуба, постигао је шест голова, неколико ефекних. Изгледа као да је човек мотива, инспиришу га велике утакмице. Поред њега ту је Станисаљевић који има добар шут. Ми смо газде овде, али може да се деси. По квалитету смо бољи", поручио је црногорски стручњак.

Према његовим речима пријају му похвалиле за фудбалере Звезде.

"Боље о томе да се пише него о 'Фарми' и 'Великом брату'. Некада су идоли били Џајић, Бреговић, Чолић, Рибља Чорба... Волео бих да су сваки дан у новинама моји играчи", у свом стилу изјавио је Божовић.

Божовић истиче да клуб нормално фунционише.

"Имамо руководство, имамо поштеног председника (Светозар Мијаиловић), као и другог који лебди над стадионом (Џајић), ту је и генерални директор (Терзић) и Столе (економ) је на свом месту. Сасвим довољно. Битније је да побеђујемо, а шта ће бити то нико не зна", закључио је црногорски тренер.

Најбољи стрелац лиге Александар Катаи, бивши фудбалер Војводине, рекао је да се нада наставку победничке серије.

"Ако уђемо у утакмицу како би требало неће бити проблема. Емоције остављам са стране, професионалац сам и даћу све од себе. Сви ћемо бити мотивисани", рекао је Катаи и додао да му значи што је најбољи стрелац лиге, али да су му битније победе.

Утакмица између Црвене звезде и Војводине игра се у среду од 17.30 на стадиону Рајко Митић, после чега ће бити организован хуманитарни концерт за Косово и Метохију.

Коментари / 0

Оставите коментар