Grof pred Vošu o Farmi, rekordu, Stoletu...

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović izjavio je da će njegov tima savladati Vojvodinu u derbiju 14. kola Superlige ako ponovi partije iz prethodnih utakmica.

Fudbal 21.10.2015 | 08:40
Grof pred Vošu o Farmi, rekordu, Stoletu...

"Očekuje nas težak meč, jedan od derbija šampionata. Vojvodina ima solidnu ekipu, što je pokazala u Evropi protiv Sampdorije. Bez obzira na sve, očekujemo nastavak niza i uz dužno poštovanje sve zavisi od nas. Ako budemo na nivou pobedićemo", rekao je Božović.

Božović se žalio da su crveno-beli često na meti grubih startova protivnika.

"Imamo problema zbog čudnog sudijskog kriterijuma. Prozivaju nas da često imamo igrača više, ali su moji igrači na meti grubih startova. Zvezdini fudbaleri su pokretljiviji, brži i teško ih je zaustaviti. Mnogo faula prave na nama, zbog čega su povređeni Grujić i Jovanović, a u toku dana ćemo videti da li će igrati", istakao je Božović.

On je poručuo da se nada da će uspeti da obori klupski rekord trenera Slaviše Stojanovića sa 15 pobeda u nizu.

"Imao sam seriju kao trener Borca i Lokomotive od 13 mečeva bez poraza, ali ovoliko pobeda nisam nikad. Čuo sam za Stojanovićev rekord, voleo bih da stignemo, ali se ne opterećujemo. Svaka naredna utakmica je najbitnija, ako uspemo da pobedimo sva četiri meča na svom terenu onda ćemo biti prvaci prvog dela sezone", dodao je Božović.

On je kazao da se plaši napadača Vojvodine Ognjena Ožegovića, posebno jer je prošao omladinsku školu Zvezde.

"Svi bivši igrači Zvezde imaju veliki motiv protiv bivšeg kluba, postigao je šest golova, nekoliko efeknih. Izgleda kao da je čovek motiva, inspirišu ga velike utakmice. Pored njega tu je Stanisaljević koji ima dobar šut. Mi smo gazde ovde, ali može da se desi. Po kvalitetu smo bolji", poručio je crnogorski stručnjak.

Prema njegovim rečima prijaju mu pohvalile za fudbalere Zvezde.

"Bolje o tome da se piše nego o 'Farmi' i 'Velikom bratu'. Nekada su idoli bili Džajić, Bregović, Čolić, Riblja Čorba... Voleo bih da su svaki dan u novinama moji igrači", u svom stilu izjavio je Božović.

Božović ističe da klub normalno funcioniše.

"Imamo rukovodstvo, imamo poštenog predsednika (Svetozar Mijailović), kao i drugog koji lebdi nad stadionom (Džajić), tu je i generalni direktor (Terzić) i Stole (ekonom) je na svom mestu. Sasvim dovoljno. Bitnije je da pobeđujemo, a šta će biti to niko ne zna", zaključio je crnogorski trener.

Najbolji strelac lige Aleksandar Katai, bivši fudbaler Vojvodine, rekao je da se nada nastavku pobedničke serije.

"Ako uđemo u utakmicu kako bi trebalo neće biti problema. Emocije ostavljam sa strane, profesionalac sam i daću sve od sebe. Svi ćemo biti motivisani", rekao je Katai i dodao da mu znači što je najbolji strelac lige, ali da su mu bitnije pobede.

Utakmica između Crvene zvezde i Vojvodine igra se u sredu od 17.30 na stadionu Rajko Mitić, posle čega će biti organizovan humanitarni koncert za Kosovo i Metohiju.

Komentari / 0

Ostavite komentar