Грујић: Није ме увриједила Грофова изјава, ми смо његови пилићи!

Остајао сам увек дуже на тренингу да вежбам шутеве са великих удаљености, али овакав гол нисам дао ни на тренинзима, почиње за “Блиц” разговор Марко Грујић, један од најбољих играча Црвене звезде ове сезоне.

Фудбал 20.10.2015 | 22:20
Грујић: Није ме увриједила Грофова изјава, ми смо његови пилићи!

Популарни Груја је пројектилом откључао браву на голу Рада, а касније су Катаи и Ристић докрајчили ривала.

- Гол је заиста сјајан, можда и најбољи у мојој каријери. Ни у млађим категоријама нисам дао овакав гол. Када ми је пришла лопта, питао сам се шта сам ово шутнуо. Међутим, по лету лопте сам видео да иде у гол, на трибинама је владао мук неколико секунди. Отрчао сам ка “делијама”, о томе сам одувек сањао - описује Грујић своју реракцију после гола.

Млади репрезентативац је ушао у одличну голгетерску серију, постигао је неколико важних погодака.

- Дао сам три гола на последње три утакмице. Ти голови су плод добре игре целе екипе. Чуо сам се са тренерима из млађе репрезентације, често су тражили да после тренинга шутирам са веће дистанце. Сада се то исплатило.

Већ круже приче да Грујић заслужује позив у А репрезентацију, али...

- Прижељкујем позив у А репрезентацију. Остварио сам циљ да дам гол на “Маракани”, следећа жеља ми је да дебитујем у сениорској селекцији. Није реално да се то деси у новембру, јер у младој репрезентацији имамо битне мечеве са Италијом и Словенијом. Мислим да ће нам се придружити Сергеј, Живковић и Рајковић - рекао је везни играч црвено-белих.

У редовима лидера првенства влада одлична атмосфера, играчи насмејани завршавају тренинге.

- Добра атмосфера је предуслов за успех на терену. Сви се дружимо, идемо заједно на кафе. Највише се дружим са Јовићем, Ристићем и Јовановићем, њих знам из омладинске школе. Али сам се одлично уклопио и са странцима.

Мичел Доналд и Грујић одлично функционишу на терену, представљају непробојан бедем на средини терена. Одлично се слажу и ван терена.

- Сјајно се слажем са Доналдом, доста ми помаже својим искуством. Он је мој велики црни брат. Шалим се тако с њим, пошто стално када се нађемо на кафи говори о црнцима - описује Грујић добар однос са Холанђанином.

Он сматра да је била добра одлука да остане у Звезди.

- Рекао сам и менаџеру и људима у клубу да из Звезде не мрдам до јуна. Мислим да је то добра одлука, јер ће и клуб узети веће обештећење. Желим да освојим титулу и да са клубом играм Лигу шампиона. Ако будемо прваци, остаћу да играм квалификације. Прија интересовање клубова, али сам главом искључиво у Звезди.

Гроф нам тепа “пилићи”

Миодраг “Гроф” Божовић је истакао после утакмице са Радом да Грујића не треба дизати причама о “орлићима”, “пилићима” и осталој живини.

- Нисам се увредио за те “Грофове” речи, стално се на тренингу шали и назива нас пилићима. Никога није хтео да увреди. Поштује наш успех, честитао нам је када смо се вратили са Новог Зеланда - рекао је Грујић.

Треба позвати Пантовића у репрезентацију

Његов вршњак Милош Пантовић (1996. годиште) је дебитовао за Бајерн, па су већ почеле приче да ли треба да добије позив за младу репрезентацију.

- Нисам до сад чуо за Пантовића, али сам видео да је дебитовао за Бајерн. Мислим да га треба позвати у младу репрезентацију. Није мала ствар дебитовати за Бајерн, свака му част.

На изласке и не мисли, истиче да ће бити времена у првенственој паузи.

- Не излазим пуно у клубове, евентуално са момцима из клуба после победа. Имам девојку. Прилазе ми и друге девојке у граду, али на то сам навикао. Дружим се и даље са друштвом из краја, нисам се уобразио - кроз смех завршава Грујић.

Коментари / 0

Оставите коментар