Grujić: Nije me uvrijedila Grofova izjava, mi smo njegovi pilići!

Ostajao sam uvek duže na treningu da vežbam šuteve sa velikih udaljenosti, ali ovakav gol nisam dao ni na treninzima, počinje za “Blic” razgovor Marko Grujić, jedan od najboljih igrača Crvene zvezde ove sezone.

Fudbal 20.10.2015 | 22:20
Grujić: Nije me uvrijedila Grofova izjava, mi smo njegovi pilići!

Popularni Gruja je projektilom otključao bravu na golu Rada, a kasnije su Katai i Ristić dokrajčili rivala.

- Gol je zaista sjajan, možda i najbolji u mojoj karijeri. Ni u mlađim kategorijama nisam dao ovakav gol. Kada mi je prišla lopta, pitao sam se šta sam ovo šutnuo. Međutim, po letu lopte sam video da ide u gol, na tribinama je vladao muk nekoliko sekundi. Otrčao sam ka “delijama”, o tome sam oduvek sanjao - opisuje Grujić svoju rerakciju posle gola.

Mladi reprezentativac je ušao u odličnu golgetersku seriju, postigao je nekoliko važnih pogodaka.

- Dao sam tri gola na poslednje tri utakmice. Ti golovi su plod dobre igre cele ekipe. Čuo sam se sa trenerima iz mlađe reprezentacije, često su tražili da posle treninga šutiram sa veće distance. Sada se to isplatilo.

Već kruže priče da Grujić zaslužuje poziv u A reprezentaciju, ali...

- Priželjkujem poziv u A reprezentaciju. Ostvario sam cilj da dam gol na “Marakani”, sledeća želja mi je da debitujem u seniorskoj selekciji. Nije realno da se to desi u novembru, jer u mladoj reprezentaciji imamo bitne mečeve sa Italijom i Slovenijom. Mislim da će nam se pridružiti Sergej, Živković i Rajković - rekao je vezni igrač crveno-belih.

U redovima lidera prvenstva vlada odlična atmosfera, igrači nasmejani završavaju treninge.

- Dobra atmosfera je preduslov za uspeh na terenu. Svi se družimo, idemo zajedno na kafe. Najviše se družim sa Jovićem, Ristićem i Jovanovićem, njih znam iz omladinske škole. Ali sam se odlično uklopio i sa strancima.

Mičel Donald i Grujić odlično funkcionišu na terenu, predstavljaju neprobojan bedem na sredini terena. Odlično se slažu i van terena.

- Sjajno se slažem sa Donaldom, dosta mi pomaže svojim iskustvom. On je moj veliki crni brat. Šalim se tako s njim, pošto stalno kada se nađemo na kafi govori o crncima - opisuje Grujić dobar odnos sa Holanđaninom.

On smatra da je bila dobra odluka da ostane u Zvezdi.

- Rekao sam i menadžeru i ljudima u klubu da iz Zvezde ne mrdam do juna. Mislim da je to dobra odluka, jer će i klub uzeti veće obeštećenje. Želim da osvojim titulu i da sa klubom igram Ligu šampiona. Ako budemo prvaci, ostaću da igram kvalifikacije. Prija interesovanje klubova, ali sam glavom isključivo u Zvezdi.

Grof nam tepa “pilići”

Miodrag “Grof” Božović je istakao posle utakmice sa Radom da Grujića ne treba dizati pričama o “orlićima”, “pilićima” i ostaloj živini.

- Nisam se uvredio za te “Grofove” reči, stalno se na treningu šali i naziva nas pilićima. Nikoga nije hteo da uvredi. Poštuje naš uspeh, čestitao nam je kada smo se vratili sa Novog Zelanda - rekao je Grujić.

Treba pozvati Pantovića u reprezentaciju

Njegov vršnjak Miloš Pantović (1996. godište) je debitovao za Bajern, pa su već počele priče da li treba da dobije poziv za mladu reprezentaciju.

- Nisam do sad čuo za Pantovića, ali sam video da je debitovao za Bajern. Mislim da ga treba pozvati u mladu reprezentaciju. Nije mala stvar debitovati za Bajern, svaka mu čast.

Na izlaske i ne misli, ističe da će biti vremena u prvenstvenoj pauzi.

- Ne izlazim puno u klubove, eventualno sa momcima iz kluba posle pobeda. Imam devojku. Prilaze mi i druge devojke u gradu, ali na to sam navikao. Družim se i dalje sa društvom iz kraja, nisam se uobrazio - kroz smeh završava Grujić.

Komentari / 0

Ostavite komentar