Јовановски: Сањам одлазак на ОИ у Рио!

Српска тенисерка после добрих резултата у финишу сезоне, у 2016. очекује да стигне до најбољег ренкинга на WТА листи и пласмана на Олимпијске игре.

Тенис 21.10.2015 | 13:00
Јовановски: Сањам одлазак на ОИ у Рио!

Бојану Јовановски повреде су ове сезоне спречиле да забележи боље резултате. Скоро пола такмичарске 2015. провела је ван терена, на терапијама, али у финишу је одиграла добро.

"Први пут након три године у континуитету сам одиграла шест турнира и јако сам задовољна. Успела сам да извучем максимум на концу сезоне. На азијској турнеји одиграла сам полуфинале у Ташкенту и Тјанђину, а сада следи одмор, па припреме за нову сезону која, већ по традицији, почиње турнирима у Аустралији", сумирала је учинак Бојана Јовановски.

Бојана тренутно заузима 76. позицију на WТА листи. У наредној сезони очекује да премаши досадашњи најбољ ренкинг у каријери, 32. место.

"Жеља ми је да се добро припремим за 2016, да све тренинге одрадим по плану, а онда сам уверена, да ћу напредовати на WТА листи и премашити свој најбољи ренкинг. Не браним пуно поена из 2015, тако да ми и то омогућава напредак, уз наравно игру од које очекујем да буде на високом нивоу. Највећа жеља ми је одлазак на Олимпијске игре у Рио де Жанеиро. Верујем да ће успети да остварим пласман на то такмичење".

Поред наступа на турнирима у Аустралији на старту следеће сезоне, Бојану са репрезентацијом Србије очекује и меч првог кола Фед купа почетком фебруара против јаког ривала, селекције Шпаније.

"Ради се веома јаком и неугодном противнику. Желим да помогнем репрезентацији, као што сам то увек чинила. То значи да будем потпуно здрава. Јер, само тако могу да се ставим на располагање селектору Татјани Јечменици. Уколико бисмо наступали у најјачем саставу, а ту подразумевам наступе Ане Ивановић и Јелене Јанковић, бићемо у прилици да савладамо реномираног противника", истакла је српска тенисерка.

Коментари / 0

Оставите коментар