Jovanovski: Sanjam odlazak na OI u Rio!

Srpska teniserka posle dobrih rezultata u finišu sezone, u 2016. očekuje da stigne do najboljeg renkinga na WTA listi i plasmana na Olimpijske igre.

Tenis 21.10.2015 | 13:00
Jovanovski: Sanjam odlazak na OI u Rio!

Bojanu Jovanovski povrede su ove sezone sprečile da zabeleži bolje rezultate. Skoro pola takmičarske 2015. provela je van terena, na terapijama, ali u finišu je odigrala dobro.

"Prvi put nakon tri godine u kontinuitetu sam odigrala šest turnira i jako sam zadovoljna. Uspela sam da izvučem maksimum na koncu sezone. Na azijskoj turneji odigrala sam polufinale u Taškentu i Tjanđinu, a sada sledi odmor, pa pripreme za novu sezonu koja, već po tradiciji, počinje turnirima u Australiji", sumirala je učinak Bojana Jovanovski.

Bojana trenutno zauzima 76. poziciju na WTA listi. U narednoj sezoni očekuje da premaši dosadašnji najbolj renking u karijeri, 32. mesto.

"Želja mi je da se dobro pripremim za 2016, da sve treninge odradim po planu, a onda sam uverena, da ću napredovati na WTA listi i premašiti svoj najbolji renking. Ne branim puno poena iz 2015, tako da mi i to omogućava napredak, uz naravno igru od koje očekujem da bude na visokom nivou. Najveća želja mi je odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro. Verujem da će uspeti da ostvarim plasman na to takmičenje".

Pored nastupa na turnirima u Australiji na startu sledeće sezone, Bojanu sa reprezentacijom Srbije očekuje i meč prvog kola Fed kupa početkom februara protiv jakog rivala, selekcije Španije.

"Radi se veoma jakom i neugodnom protivniku. Želim da pomognem reprezentaciji, kao što sam to uvek činila. To znači da budem potpuno zdrava. Jer, samo tako mogu da se stavim na raspolaganje selektoru Tatjani Ječmenici. Ukoliko bismo nastupali u najjačem sastavu, a tu podrazumevam nastupe Ane Ivanović i Jelene Janković, bićemo u prilici da savladamo renomiranog protivnika", istakla je srpska teniserka.

Komentari / 0

Ostavite komentar