Српска воли и поштује Србију, али и Војводину?!

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да његова изјава да ће Србија и Република Српска једног дана бити "једно" у државно-правном и политичком смислу, одражава осјећање које грађани Српске имају према Србији и да то не значи формирање нове државе на Балкану.

Република Српска 20.10.2015 | 22:50
Српска воли и поштује Србију, али и Војводину?!

Додик је нагласио да Република Српска воли и поштује Србију, а тиме и Војводину, наводећи да у Војводини живи много људи поријеклом из Републике Српске, да постоји привредна сарадња, а и да је Војводина значајно помогла Републику Српску.

Предсједник Српске је објаснио да се изјава о томе да ће Србија и Српска једног дана бити једно, односи на осјећај људи у Републици Српској који воле Србију, што представља снажну претпоставку за додатне интеграције.

"Република Српска воли Србију и људи у Републици Српској се снажно идентификују са националним и државним вриједностима Србије. Везе које ми градимо на најбољи начин интегришу један народ који се формално налази у двије државе. Републику Српску доживљавамо као аутентичан израз наших настојања да тамо управљамо својим ресурсима и својом судбином", рекао је Додик за Радио-телевизију Војводине.

Упитан шта мисли о тврдњама да ће Србија морати да прође процес признавања Косова, Додик је рекао да претпоставља да ће то бити постављено као услов евроинтеграција.

"Претпостављам да ће због онога што је из перцепције Европе Србија добро урадила на европском путу, ти услови који су доста проблематични, вјероватно остати да се рјешавају при крају", рекао је Додик.

Предсједник Српске оцијенио је да Европа на питању Косова упорно понижава и Србију као државу и Србе као нацију.

Додик је подсјетио да је Република Српска рекла да на путу евроинтеграција не жели да губи аутономију и истакао да није поборник идеје да је ЕУ једина алтернатива.

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

ЈХ

20.10.2015 15:15

Крај прве реченице !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеро

20.10.2015 17:09

И ја волим Војводину а и Србију,то Миле,бацај коску.

Name

Ре

20.10.2015 19:38

И ја волем Србију, али трпим...

Name

КИКО

20.10.2015 15:35

МИЛОРАДЕ , доста је дрзава треба нам зивот достојан цовјека !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Политиканти

20.10.2015 15:44

Наћи ће они онда другу шупљу причу, за народ је само то. Њима иду паре, некретнине, шуме, руде, енергетика, воде итд.

Name

Михаило Микич

20.10.2015 18:02

За "живот достојан човјека" сваки СРБин треба сам да се бори, јер нико нама СРБима такав живот поклонити неће нити може. Свако је ковач своје среће и успјеха у своме животу. Зато никада не треба очекивати од другог да вашу кућу кући, да вашу бригу брине и умјесто вас да мисли и ради. Браћо СРБи и сестре СРБкиње како СРБи буду радили тако ћете и проћи у животу своме, имати, живјети и уживати у плодовима свога труда и рада. Данашњу Србију или београдски Пашалук СРБскоме Народу су морали на управљање дати сви непријатељи Бога и СРБства од Турака преко Хитлера до "Маршала" Тита. Данашњу СРБИЈИЦУ као остатак остатака некадашње Богом благословене Светог Саве СРБије из времена Светих Немањића морала је "великодушно" СРБима дати и МЗ. Али истинску СРБију као ђедовину и државу Светих Немањића чије Свете СРБске земље се спомињу у Светосавског Химни не дају нам Православним СРБима ни наши непријатељи нити лажни пријатељи, а само је за такву СВЕТОСАВСКУ СРБију која ће окупљати све СРБске земље које се спомињу у Светосавског Химни И где ће СРБи и други њезину благочестивих грађани да живе по Закону Божијем, вредно само живјети и мрети. Зато драге моје сестре СРБкиње, сина храните и спремајте за војску СРБија се умирит не може без правичног решења СРБског питања на Балкану кроз васкрс јединствене и недељиве Свете Савине СРБије!

Name

РЕ Михаило Микич

21.10.2015 09:40

Храни сина да ради и гради, ствара и развија, животу да се радује и у будућност другачије да гледа. А не да ратује, страда и гине, дави се прошлости, тавори у биједи и безнађу. И зато Михаило Микич умукни једном заувијек несрећо црна...

Name

Ајде

20.10.2015 15:38

Прво вратите покрадене паре!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нидзо

20.10.2015 15:43

Миле, Мило доста је било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кум

20.10.2015 15:51

Без ријеци: То се зове баци кост пред псе и нека се боре. Ста цес реци сутра?

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРПСКА

20.10.2015 16:07

Војводина је у Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

20.10.2015 21:47

Довољно је било да казе да воли Србију,а не да одваја.Војводина је била увијек у Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пантелија

20.10.2015 22:05

Једно је јасно а поводом тога ништа се не предузима, Србију све мање воли Република Српска,сваке године све мање је срба у Српској,логично мање је и љубави. Настави ли овако за 50 година љубав ће се преполовити,па још за 50 неће имати ко да воли Србију а ни Српску. Имали кога тамо,хало чујетели,каснимо,предузмите мере док ноје прекасно,за пар година биће прекасно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мама

20.10.2015 22:28

Миле, ајд' у кућу, доста си био вани, знаш да сунце на тебе лоше дјелује. Кол'ко ћу ти пута рећи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма

21.10.2015 06:45

Михаило, па читав живот ратујете, опет значи политика, храни синове да иду да гину. Па шта то освојисте, погледај реално. Ти си болестан, али на жалост има вас таквих још.

ОДГОВОРИТЕ