Петрово: Пластеници за 20 домаћинстава

У Петрову је данас потписан уговор са 20 пољопривредних произвођача који су добили по пластеник, чија је вриједност 2.450 КМ.

Република Српска 20.10.2015 | 15:10
Петрово: Пластеници за 20 домаћинстава

Ријеч је о пластеницима површине од по стотину метара квадратних са пратећом опремом, а намијењени су за производњу поврћа.

Седам пластеника добили су пољопривредници из Какмужа, пет мјештана Петрова, два Порјечине и по три мјештана Карановца и Сочковца.

Уговор са пољопривредницима потписали су начелник општине Петрово Озрен Петковић и координатор пројекта Ехмана Реџић-Бузар, која представља хуманитарну организацију "Муслим ејд".

Петковић је рекао Срни да ће се настојати да се на прољеће укључи већи број грађана у пластеничку производњу.

Он је захвалио општини Добој што је предложила да у пројекат уђе и општина Петрово.

Бузарова је навела да Република Српска и Федерација БиХ имају велике потенцијале у пољопривреди који нису искориштени и да су пластеници подијељени да би се земља почела обрађивати.

"Оваквим пројектима индиректно се утиче на пораст пољопривредне производње, смањује се цијена пољопривредним производима, те повећава запосленост и извоз", истакла је Бузарова.

Пољопривредницима су пластеници додијељени у оквиру пројекта "Економско оснаживање незапослених особа кроз производњу поврћа у пластеницима".

Циљ пројекта је да се смањи сиромаштво и помогне економски опоравак становништва у општини Петрово.

Монтажа првих пластеника почеће сутра, када ће бити настављена и серија предавања о производњи поврћа у пластеницима.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ма

20.10.2015 13:36

Јел´остало несто за "бају" ?

ОДГОВОРИТЕ