Petrovo: Plastenici za 20 domaćinstava

U Petrovu je danas potpisan ugovor sa 20 poljoprivrednih proizvođača koji su dobili po plastenik, čija je vrijednost 2.450 KM.

Republika Srpska 20.10.2015 | 15:10
Petrovo: Plastenici za 20 domaćinstava

Riječ je o plastenicima površine od po stotinu metara kvadratnih sa pratećom opremom, a namijenjeni su za proizvodnju povrća.

Sedam plastenika dobili su poljoprivrednici iz Kakmuža, pet mještana Petrova, dva Porječine i po tri mještana Karanovca i Sočkovca.

Ugovor sa poljoprivrednicima potpisali su načelnik opštine Petrovo Ozren Petković i koordinator projekta Ehmana Redžić-Buzar, koja predstavlja humanitarnu organizaciju "Muslim ejd".

Petković je rekao Srni da će se nastojati da se na proljeće uključi veći broj građana u plasteničku proizvodnju.

On je zahvalio opštini Doboj što je predložila da u projekat uđe i opština Petrovo.

Buzarova je navela da Republika Srpska i Federacija BiH imaju velike potencijale u poljoprivredi koji nisu iskorišteni i da su plastenici podijeljeni da bi se zemlja počela obrađivati.

"Ovakvim projektima indirektno se utiče na porast poljoprivredne proizvodnje, smanjuje se cijena poljoprivrednim proizvodima, te povećava zaposlenost i izvoz", istakla je Buzarova.

Poljoprivrednicima su plastenici dodijeljeni u okviru projekta "Ekonomsko osnaživanje nezaposlenih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima".

Cilj projekta je da se smanji siromaštvo i pomogne ekonomski oporavak stanovništva u opštini Petrovo.

Montaža prvih plastenika počeće sutra, kada će biti nastavljena i serija predavanja o proizvodnji povrća u plastenicima.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ma

20.10.2015 13:36

Jel´ostalo nesto za "baju" ?

ODGOVORITE