Меши нови мандат без обзира на исход баража?!

"Увјерио нас је да ради добар посао, вјерујемо Мехмеду Баждаревићу без обзира на резултат утакмица у баражу", изјавио је предсједник ФС БиХ Елведин Бегић.

Фудбал 20.10.2015 | 18:00
Меши нови мандат без обзира на исход баража?!

Предсједник Фудбалског савеза Босне и Херцеговине Елведин Дино Бегић ријетко се оглашава у јавности, али је пренио утиске послије жријеба баража за одлазак на ЕУРО 2016, који је "змајевима" за ривала донио Републику Ирску.

Бегић је у изјави за "Гоал.цом" нагласио да није задовољан исходом жријеба јер Ирце доживљава као опасну екипу, али је увјерен ипак да ће стручни штаб и фудбалери дати максимум како би изборили наступ на шампионату Европе у Француској.

Такође је појаснио ситуацију око уговора који Мехмед Баждаревић има са Савезом.

"Баждаревић има уговор до краја квалификација, а који подразумијева и утакмице баража, те пласман на Европско првенство. У случају да се не пласирамо на ЕП, тај уговор престаје да важи. То је правно-формално. Међутим, морално гледајући, селектор је заслужио прилику да репрезентацију води и у наредном квалификационом циклусу за Мундијал 2018. године у Русији, а то смо му недвосмислено ставили до знања и прије утакмица против Велса и Кипра. Увјерио нас је да ради добар посао и за нас, без обзира на резултат утакмица у баражу, вјерујемо Баждаревићу", изјавио је први човјек ФС БиХ.

Подсјетимо, Баждаревић је селекцију БиХ преузео након четвртог кола, када су "змајеви" имали само два бода, а са њим су освојили 15 од могућих 18 и пласирали се у бараж.

А у том плеј-офу, БиХ очекује двомеч са Ирцима, најприје 13. новембра у Зеници, а потом и реванш три дана касније у Даблину.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

20.10.2015 16:33

Мехмед Баздаревиц је права ЛЕГЕНДА!!!

ОДГОВОРИТЕ