Meši novi mandat bez obzira na ishod baraža?!

"Uvjerio nas je da radi dobar posao, vjerujemo Mehmedu Baždareviću bez obzira na rezultat utakmica u baražu", izjavio je predsjednik FS BiH Elvedin Begić.

Fudbal 20.10.2015 | 18:00
Meši novi mandat bez obzira na ishod baraža?!

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Dino Begić rijetko se oglašava u javnosti, ali je prenio utiske poslije žrijeba baraža za odlazak na EURO 2016, koji je "zmajevima" za rivala donio Republiku Irsku.

Begić je u izjavi za "Goal.com" naglasio da nije zadovoljan ishodom žrijeba jer Irce doživljava kao opasnu ekipu, ali je uvjeren ipak da će stručni štab i fudbaleri dati maksimum kako bi izborili nastup na šampionatu Evrope u Francuskoj.

Takođe je pojasnio situaciju oko ugovora koji Mehmed Baždarević ima sa Savezom.

"Baždarević ima ugovor do kraja kvalifikacija, a koji podrazumijeva i utakmice baraža, te plasman na Evropsko prvenstvo. U slučaju da se ne plasiramo na EP, taj ugovor prestaje da važi. To je pravno-formalno. Međutim, moralno gledajući, selektor je zaslužio priliku da reprezentaciju vodi i u narednom kvalifikacionom ciklusu za Mundijal 2018. godine u Rusiji, a to smo mu nedvosmisleno stavili do znanja i prije utakmica protiv Velsa i Kipra. Uvjerio nas je da radi dobar posao i za nas, bez obzira na rezultat utakmica u baražu, vjerujemo Baždareviću", izjavio je prvi čovjek FS BiH.

Podsjetimo, Baždarević je selekciju BiH preuzeo nakon četvrtog kola, kada su "zmajevi" imali samo dva boda, a sa njim su osvojili 15 od mogućih 18 i plasirali se u baraž.

A u tom plej-ofu, BiH očekuje dvomeč sa Ircima, najprije 13. novembra u Zenici, a potom i revanš tri dana kasnije u Dablinu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

JA

20.10.2015 16:33

Mehmed Bazdarevic je prava LEGENDA!!!

ODGOVORITE