Видео: Лицемерни Цана и вандал Морина о дрону!

Албанци причају о кључном догађају који је њихову фудбалску селекцију одвео на ЕУРО 2016. За све су криви, наравно, Срби!

Фудбал 20.10.2015 | 20:00
Видео: Лицемерни Цана и вандал Морина о дрону!

Србија не иде на Европско првенство...

Поред лоших играра, као један о главних разлога краха у квалификацијама за ЕУРО 2016 издваја се инцидент у Београду и прекинута утакмица са Албанијом.

Суд у Лозани је касније "прецртао" све одлуке дисциплинаца УЕФА и наградио Албанију, упркос томе што су навијачи ове државе били иницијатори инцидента и коначног прекида.

Србија је доживела тежак пораз ван терена!

"Орловима" су одузети бодови, а Албанцима додати. После тог прекида све је било знатно теже, јер је Србија, иако је резултат када се дрон појавио изнад стадиона Партизана био 0:0, била велики фаворит, што је касније доказала у Елбасану одложивши Албанцима велику фешту.

Британска продукцијска кућа "Копа 90" снимила је документарни филм о инциденту из Београда, а најзанимљивији саговорници су виновник догађаја Исмаил Морина и фудбалер Лорик Цана.

Албанија је још једном награђена.

До тада непознат широј јавности, хулиган Морина је одлучио да током меча у Београду са спортских скрене пажњу на политичке теме и тако сасвим сигурно угрози безбедност пре свих албанских играча и малобројних гостију.

"Морао сам нешто да урадим. Имао сам идеју да се осветим за Ђенову, али заиста нисам желео да будем увредљив", више него лицемерно звучала је изјава Албанца.

"Желео сам да покажем идентитет свог народа. Дрон сам ставио два дана пре утакмице, а на дан меча сам пришао цркви и тамо сам се припремао", наставио је Морина и самим тим поново наметнуо питање како је могуће да је све то успео укркос великим мерама безбености које су најављене, а које очигледно нису биле спроведене.

Провокација каква се не памти успела је у потпуности албанском хулигану. Изазвао је хаос, што му је несумњиво био циљ, и Албанија је из свега за зеленим столом, далеко од спортског терена, изашла као победник.

"Разлог спуштања дрона близу играча је била чињеница да сам желео да их охрабрим када виде симбол. Хтео сам да извадим дрон са стадиона, али то није било могуће. Тада сам звао пријатеља и рекао му да морамо да бежимо", наставио је хулиган поносно причу о свом вандалском делу.

Морина тврди да му је то била дужност.

"Циљ ми је био да покажем мапу етничке Албаније, не да бисмо враћали територију или нешто слично, већ само да се позовемо на историјске чињенице", преносе "Новости" део изјаве, у којој Морина такође говори да су Срби накнадно дошли на Балкан.

Још тужније звучи чињеница да су навијачи Србије, међу којима су били осведочени хулигани чија су дела нанела много штете "орловима" у прошлости, пре свих Иван Богданов, насели на провокацију и нападом на играче Албаније олакшали одлуку Суда у Лозани.

За разлику од Србије, Албанци нису сносили никакве драстичне последице за провокацију.

Ништа мање лицемерна није била изјава Лорика Цане. Фудбалер Нанта истакао је да су њега и саиграче линча на стадиону Партизана спасили Бранислав Ивановић и Александар Коларов, а уједно и жали колеге из српско тима.

"Они ништа нису тражили, заиста ми их је жао. Желели су да представљају своју земљу, а изгубили су само зато што су нас њихови навијачи напали".

Само зато?

"Искрен" је Цана, нема шта...

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

20.10.2015 18:18

Ја вама казем,Албанија це да попуси прве,две утакмице па це,лепо да испадну са такмицења!!!ТО ЈЕ ФАКТ ЈЕДИНО,АКО ИМ АЛБАНСКА МАФИЈА НЕПОМОГНЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ