Video: Licemerni Cana i vandal Morina o dronu!

Albanci pričaju o ključnom događaju koji je njihovu fudbalsku selekciju odveo na EURO 2016. Za sve su krivi, naravno, Srbi!

Fudbal 20.10.2015 | 20:00
Video: Licemerni Cana i vandal Morina o dronu!

Srbija ne ide na Evropsko prvenstvo...

Pored loših igrara, kao jedan o glavnih razloga kraha u kvalifikacijama za EURO 2016 izdvaja se incident u Beogradu i prekinuta utakmica sa Albanijom.

Sud u Lozani je kasnije "precrtao" sve odluke disciplinaca UEFA i nagradio Albaniju, uprkos tome što su navijači ove države bili inicijatori incidenta i konačnog prekida.

Srbija je doživela težak poraz van terena!

"Orlovima" su oduzeti bodovi, a Albancima dodati. Posle tog prekida sve je bilo znatno teže, jer je Srbija, iako je rezultat kada se dron pojavio iznad stadiona Partizana bio 0:0, bila veliki favorit, što je kasnije dokazala u Elbasanu odloživši Albancima veliku feštu.

Britanska produkcijska kuća "Kopa 90" snimila je dokumentarni film o incidentu iz Beograda, a najzanimljiviji sagovornici su vinovnik događaja Ismail Morina i fudbaler Lorik Cana.

Albanija je još jednom nagrađena.

Do tada nepoznat široj javnosti, huligan Morina je odlučio da tokom meča u Beogradu sa sportskih skrene pažnju na političke teme i tako sasvim sigurno ugrozi bezbednost pre svih albanskih igrača i malobrojnih gostiju.

"Morao sam nešto da uradim. Imao sam ideju da se osvetim za Đenovu, ali zaista nisam želeo da budem uvredljiv", više nego licemerno zvučala je izjava Albanca.

"Želeo sam da pokažem identitet svog naroda. Dron sam stavio dva dana pre utakmice, a na dan meča sam prišao crkvi i tamo sam se pripremao", nastavio je Morina i samim tim ponovo nametnuo pitanje kako je moguće da je sve to uspeo ukrkos velikim merama bezbenosti koje su najavljene, a koje očigledno nisu bile sprovedene.

Provokacija kakva se ne pamti uspela je u potpunosti albanskom huliganu. Izazvao je haos, što mu je nesumnjivo bio cilj, i Albanija je iz svega za zelenim stolom, daleko od sportskog terena, izašla kao pobednik.

"Razlog spuštanja drona blizu igrača je bila činjenica da sam želeo da ih ohrabrim kada vide simbol. Hteo sam da izvadim dron sa stadiona, ali to nije bilo moguće. Tada sam zvao prijatelja i rekao mu da moramo da bežimo", nastavio je huligan ponosno priču o svom vandalskom delu.

Morina tvrdi da mu je to bila dužnost.

"Cilj mi je bio da pokažem mapu etničke Albanije, ne da bismo vraćali teritoriju ili nešto slično, već samo da se pozovemo na istorijske činjenice", prenose "Novosti" deo izjave, u kojoj Morina takođe govori da su Srbi naknadno došli na Balkan.

Još tužnije zvuči činjenica da su navijači Srbije, među kojima su bili osvedočeni huligani čija su dela nanela mnogo štete "orlovima" u prošlosti, pre svih Ivan Bogdanov, naseli na provokaciju i napadom na igrače Albanije olakšali odluku Suda u Lozani.

Za razliku od Srbije, Albanci nisu snosili nikakve drastične posledice za provokaciju.

Ništa manje licemerna nije bila izjava Lorika Cane. Fudbaler Nanta istakao je da su njega i saigrače linča na stadionu Partizana spasili Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov, a ujedno i žali kolege iz srpsko tima.

"Oni ništa nisu tražili, zaista mi ih je žao. Želeli su da predstavljaju svoju zemlju, a izgubili su samo zato što su nas njihovi navijači napali".

Samo zato?

"Iskren" je Cana, nema šta...

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

JA

20.10.2015 18:18

Ja vama kazem,Albanija ce da popusi prve,dve utakmice pa ce,lepo da ispadnu sa takmicenja!!!TO JE FAKT JEDINO,AKO IM ALBANSKA MAFIJA NEPOMOGNE!!!

ODGOVORITE