Бивши "генсек" ФС БиХ пуштен на слободу!

Бивши генерални секретар Фудбалског савеза Босне и Херцеговине Муниб Ушановић, који је осуђен на затворску казну у трајању од четири године, пуштен је на условну слободу.

Фудбал 20.10.2015 | 15:20
Бивши "генсек" ФС БиХ пуштен на слободу!

Сарајевски медији преносе да је Суд БиХ саопштио да је Ушановић пуштен на условну слободу, која ће трајати до 8. јуна 2016. године.

Подсјетимо, правомоћном пресудом Суда БиХ од јула 2011, Ушановић и Миодраг Куреш, бивши секретар Савеза за финансије, осуђени су на по четири године затвора због утаје пореза и злоупотребе службеног положаја.

Тужилаштво БиХ је Ушановића и Куреша теретило да су од 1. јануара 2001. до 30. септембра 2006. избјегли плаћање пореза на промет производа и услуга те на плате и доприносе, чиме су буџет Федерације БиХ оштетили за значајан износ, те да су од 1. јануара 2001. до 31. маја 2005. године злоуботребом свог службеног положаја прибавили значајну имовинску корист нелегалним путем.

Комисија за условни отпуст Министарства за правду Босне и Херцеговине у јулу је објавила да ће и Ушановића и Куреша пустити на условну слободу, међутим, није познато да ли је и Куреш пуштен, пренијело је "Ослобођење".

Коментари / 0

Оставите коментар