Bivši "gensek" FS BiH pušten na slobodu!

Bivši generalni sekretar Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Munib Ušanović, koji je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine, pušten je na uslovnu slobodu.

Fudbal 20.10.2015 | 15:20
Bivši "gensek" FS BiH pušten na slobodu!

Sarajevski mediji prenose da je Sud BiH saopštio da je Ušanović pušten na uslovnu slobodu, koja će trajati do 8. juna 2016. godine.

Podsjetimo, pravomoćnom presudom Suda BiH od jula 2011, Ušanović i Miodrag Kureš, bivši sekretar Saveza za finansije, osuđeni su na po četiri godine zatvora zbog utaje poreza i zloupotrebe službenog položaja.

Tužilaštvo BiH je Ušanovića i Kureša teretilo da su od 1. januara 2001. do 30. septembra 2006. izbjegli plaćanje poreza na promet proizvoda i usluga te na plate i doprinose, čime su budžet Federacije BiH oštetili za značajan iznos, te da su od 1. januara 2001. do 31. maja 2005. godine zloubotrebom svog službenog položaja pribavili značajnu imovinsku korist nelegalnim putem.

Komisija za uslovni otpust Ministarstva za pravdu Bosne i Hercegovine u julu je objavila da će i Ušanovića i Kureša pustiti na uslovnu slobodu, međutim, nije poznato da li je i Kureš pušten, prenijelo je "Oslobođenje".

Komentari / 0

Ostavite komentar