Мигранти на мукама: Стиже зима, киша и вјетар

Хрватска граница је поново затворена, полиција пропушта један до два аутобуса на сваких сат времена, док нове избеглице стално пристижу.

Србија 19.10.2015 | 21:30
Мигранти на мукама: Стиже зима, киша и вјетар

Када је око 17 часова граница потпуно отворена многи су мислили да је дошао крај 24 муци за избеглице. Међутим, граница је ускоро поново затворена.

Решења, како се чини, нема. Избеглице чекају у реду дугачком неколико стотина метара. Много им је хладно, добили су неке кабанице, али су сви у летњој гардероби.

Прихватни центар у Принциповцима је пун, ситуација је тамо алармантна. Нема воде, хране и сувих ствари.

Ситуација на граници између Словеније и Хрватске није ништа боља. Подсећамо, прво је Аустрија делимично затворила границу са Словенијом, након чега је Словенија то урадила Хрватској.

Осим тога, из Љубљане оптужују Загреб да нису фери и "да се понашају као аутопревозници" и стално шаљу нове возове са избеглицама. Како наводе, то није део споразума.

Управо је због тога Загреб делимично затворио границу са Србијом и зато избеглице у великом броју по киши и хладном времену чекају да прођу.

Хрватска је раније у току дана саопштила да ће повремено отварати границу за пролаз избеглица и да ће то тако трајати до краја дана.

Прочитајте још: Хрватска полиција напала је, у међуграничном простору, код прелаза Беркасово, новинаре Ал Џазире, Ројтерса и АП-а.

Србија не размишља о затварању границе и очекује од Европе став у решавању избегличке кризе, саопштили су министри Небојша Стефановић и Александар Вулин.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар