Немам ништа против да испитамо Малог

Министар Небојша Стефановић изјавио је да нема ништа против да полиција истражи тврдње медија и испита да ли Синиша Мали поседује 24 стана у Бугарској.

Србија 19.10.2015 | 21:10
Немам ништа против да испитамо Малог

"Ако је то тачно и ако тужилаштво буде нашло елементе кривичног дела, немамо никакав проблем да приведемо било кога из власти, опозиције или бизниса, ако се утврди да је учествовао у нечем противзаконитом", рекао је Стефановић новинарима у Београду.

Истраживачка мрежа КРИК објавила је да је Мали током 2012. и 2013. године купио 23 апартмана као заступник две офшор компаније са британских Девичанских острва, а један на своје име, на одмаралишту Свети Никола.

И лидер Демократске странке (ДС) Бојан Пајтић раније дана рекао је да је полицији и тужилаштву поднео чврсте доказе да директор Електромрежа Србије (ЕМС) Никола Петровић и Синиша Мали имају оф-шор фирме на Девичанским острвима.

Мали је негирао такве наводе, наглашавајући да је "ужаснут бесмисленом кампањом" која се води против њега.

Градоначелник је у саопштењу прослеђеном медијима навео да у Бугарској поседује само један стан, који је поштено зарадио, платио и на време пријавио Агенцији за борбу против корупције.

Председник покрајинске владе Бојан Пајтић није на саслушању изнео ниједан нови доказ у случају афере ветропаркови, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и поновио да је Пајтић одбио полиграф.

"Пајтић је одбио полиграф, то, верујем, јасно говори о свему", рекао је Стефановић на конференцији за новинаре.

Он је скандалозном назвао Пајтићеву изјаву да жели на полиграф у некој међународној институцији, а његово неповерење према државним инстутицијама Србије, како је рекао, не приличи неком ко води војвођанску владу.

Стефановић је, иначе, навео да исти човек, који је, каже, прави професионалац, већ годинама ради на полиграфу у полицији.

Упозоривши на речи лидера ДС да ће, кад се промени власт, поједини због свега кривично одговарати и да ће неко завршити у затвору, Стефановић је оценио да Пајтић тиме жели да буде и тужилац и поротник и судија, док ДС, како каже, тиме показује какав је њихов однос према полицији и правосуђу.

Министар је рекао да ће полиција наставити да ради на том случају те да ће, уколико то тужилаштбво буде тражило, ући и у Електромреже Србије.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар