Nemam ništa protiv da ispitamo Malog

Ministar Nebojša Stefanović izjavio je da nema ništa protiv da policija istraži tvrdnje medija i ispita da li Siniša Mali poseduje 24 stana u Bugarskoj.

Srbija 19.10.2015 | 21:10
Nemam ništa protiv da ispitamo Malog

"Ako je to tačno i ako tužilaštvo bude našlo elemente krivičnog dela, nemamo nikakav problem da privedemo bilo koga iz vlasti, opozicije ili biznisa, ako se utvrdi da je učestvovao u nečem protivzakonitom", rekao je Stefanović novinarima u Beogradu.

Istraživačka mreža KRIK objavila je da je Mali tokom 2012. i 2013. godine kupio 23 apartmana kao zastupnik dve ofšor kompanije sa britanskih Devičanskih ostrva, a jedan na svoje ime, na odmaralištu Sveti Nikola.

I lider Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić ranije dana rekao je da je policiji i tužilaštvu podneo čvrste dokaze da direktor Elektromreža Srbije (EMS) Nikola Petrović i Siniša Mali imaju of-šor firme na Devičanskim ostrvima.

Mali je negirao takve navode, naglašavajući da je "užasnut besmislenom kampanjom" koja se vodi protiv njega.

Gradonačelnik je u saopštenju prosleđenom medijima naveo da u Bugarskoj poseduje samo jedan stan, koji je pošteno zaradio, platio i na vreme prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije.

Predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić nije na saslušanju izneo nijedan novi dokaz u slučaju afere vetroparkovi, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ponovio da je Pajtić odbio poligraf.

"Pajtić je odbio poligraf, to, verujem, jasno govori o svemu", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

On je skandaloznom nazvao Pajtićevu izjavu da želi na poligraf u nekoj međunarodnoj instituciji, a njegovo nepoverenje prema državnim instuticijama Srbije, kako je rekao, ne priliči nekom ko vodi vojvođansku vladu.

Stefanović je, inače, naveo da isti čovek, koji je, kaže, pravi profesionalac, već godinama radi na poligrafu u policiji.

Upozorivši na reči lidera DS da će, kad se promeni vlast, pojedini zbog svega krivično odgovarati i da će neko završiti u zatvoru, Stefanović je ocenio da Pajtić time želi da bude i tužilac i porotnik i sudija, dok DS, kako kaže, time pokazuje kakav je njihov odnos prema policiji i pravosuđu.

Ministar je rekao da će policija nastaviti da radi na tom slučaju te da će, ukoliko to tužilaštbvo bude tražilo, ući i u Elektromreže Srbije.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar