Побуна на Бернабеуу! Играчи против "кртице"!

Овог пута није мета тренер, већ човек кога фудбалери виде као доушника руководства у свлачионици.

Фудбал 20.10.2015 | 11:00
Побуна на Бернабеуу! Играчи против "кртице"!

Фудбалери Реала још се тешко мире са одласком Карла Анћелотија. Новог шефа - Рафу Бенитеза, професионално су прихватили, али се ходницима "Бернабеуа" и даље осећа тензија због одласка Италијана.

Последња афера у "краљевском клубу" сликовит је доказ те тврдње.

Првотимци највећег клуба на свету, окупљени око капитена Серхија Рамоса, иступили су у понедељак и потписали захтев да се шефу лекарске службе, доктору Хесусу Олму, забрани приступ свлачионици. Уз то, траже и да он буде отпуштен на крају сезоне.

У чему је проблем?

"Марка" је објавила да су играчи дословно поручили да је време да се Олму "залупе врата пред носом", јер тврде да је смишљао интриге против бившег тренера Карла Анћелотија.

Конкретно, играчи Реала тврде да је Олмо "цинкарио" екипу и био кртица челника клуба. Због тога, сматрају да је он најзаслужнији за одлазак претходног тренера, који је донео на "Бернабеу" фамозну "Ла Десиму" (десети трофеј шампиона Европе).

Шпански медији виде овај сукоб као противљење највећих звезда намери руководства да настави по старом. Рамос, Роналдо и другови не могу да воде клуб, али очигледно не желе да изгубе "битку за свлачионицу".

Љутња фудбалера иницирана је и одлуком клуба да Олму ове сезоне прошири овлашћења. Доктор је то одмах искористио да уручи отказ физиотерапеуту кога су играчи волели. Наравно да је и то продубило сукоб.

"Олмо је, наводно, летос саветовао управу да рад лекарске службе под Анћелотијем није био на задовољавајућем нивоу и да је то био основни разлог честих проблема са повредама важних играча прошле сезоне", такође тврди "Марка".

Рафи Бенитезу очигледно није лако. Осим овог бунта екипе, прошле недеље је на појединачним састанцима разговарао и о односима унутар екипе. Пре свих, питао је Кристијана Роналда и Гарета Бејла да ли имају проблем један с другим.

Под његовим вођством, Реал је на деоби првог места табеле Примере, са 18 освојених бодова, колико су сакупили и Селта и Барселона. У Лиги шампиона, Мадриђани су у два кола остварили рутинске победе против Шахтјора и Малмеа у гостима.

Коментари / 0

Оставите коментар