Pobuna na Bernabeuu! Igrači protiv "krtice"!

Ovog puta nije meta trener, već čovek koga fudbaleri vide kao doušnika rukovodstva u svlačionici.

Fudbal 20.10.2015 | 11:00
Pobuna na Bernabeuu! Igrači protiv "krtice"!

Fudbaleri Reala još se teško mire sa odlaskom Karla Anćelotija. Novog šefa - Rafu Beniteza, profesionalno su prihvatili, ali se hodnicima "Bernabeua" i dalje oseća tenzija zbog odlaska Italijana.

Poslednja afera u "kraljevskom klubu" slikovit je dokaz te tvrdnje.

Prvotimci najvećeg kluba na svetu, okupljeni oko kapitena Serhija Ramosa, istupili su u ponedeljak i potpisali zahtev da se šefu lekarske službe, doktoru Hesusu Olmu, zabrani pristup svlačionici. Uz to, traže i da on bude otpušten na kraju sezone.

U čemu je problem?

"Marka" je objavila da su igrači doslovno poručili da je vreme da se Olmu "zalupe vrata pred nosom", jer tvrde da je smišljao intrige protiv bivšeg trenera Karla Anćelotija.

Konkretno, igrači Reala tvrde da je Olmo "cinkario" ekipu i bio krtica čelnika kluba. Zbog toga, smatraju da je on najzaslužniji za odlazak prethodnog trenera, koji je doneo na "Bernabeu" famoznu "La Desimu" (deseti trofej šampiona Evrope).

Španski mediji vide ovaj sukob kao protivljenje najvećih zvezda nameri rukovodstva da nastavi po starom. Ramos, Ronaldo i drugovi ne mogu da vode klub, ali očigledno ne žele da izgube "bitku za svlačionicu".

Ljutnja fudbalera inicirana je i odlukom kluba da Olmu ove sezone proširi ovlašćenja. Doktor je to odmah iskoristio da uruči otkaz fizioterapeutu koga su igrači voleli. Naravno da je i to produbilo sukob.

"Olmo je, navodno, letos savetovao upravu da rad lekarske službe pod Anćelotijem nije bio na zadovoljavajućem nivou i da je to bio osnovni razlog čestih problema sa povredama važnih igrača prošle sezone", takođe tvrdi "Marka".

Rafi Benitezu očigledno nije lako. Osim ovog bunta ekipe, prošle nedelje je na pojedinačnim sastancima razgovarao i o odnosima unutar ekipe. Pre svih, pitao je Kristijana Ronalda i Gareta Bejla da li imaju problem jedan s drugim.

Pod njegovim vođstvom, Real je na deobi prvog mesta tabele Primere, sa 18 osvojenih bodova, koliko su sakupili i Selta i Barselona. U Ligi šampiona, Madriđani su u dva kola ostvarili rutinske pobede protiv Šahtjora i Malmea u gostima.

Komentari / 0

Ostavite komentar