Џумхур: Олимпијада је реалан циљ!

"Битно је да будем међу 60 најбољих на свијету на листи која ће бити објављена крајем маја 2016. године. То ће уједно бити и улаз за Олимпијаду у Рио де Жанеиру", рекао је Дамир Џумхур.

Тенис 20.10.2015 | 10:40
Џумхур: Олимпијада је реалан циљ!

Најбољи тенисер Босне и Херцеговине Дамир Џумхур након освојеног АТП челенџера у Казабланци на данашњој АТП листи заузима 77. мјесто, што је његов најбољи пласман у каријери.

Без обзира на здравствене проблеме које је имао од четвртфинала турнира у Мароку, бх. тенисер се изборио и са температуром и са стомачним тегобама, али и ривалима, те стигао до свог шестог трофеја у АТП челенџер серији.

"Знао сам прије почетка два турнира у Мароку да су за мене то јако битни турнири. Нажалост, на првом ми се десио јако лош меч, па сам рано отпао. Одлучио сам да останем у Мароку и тренирам. Нашао сам добру форму неопходну да би се добро одиграло и на крају освојио изузетно јак турнир. У овом периоду сезоне то су били једини турнири на земљи, тако да су дошли сви најбољи играчи на тој подлози и конкуренција је била страшно јака. Сада ми се отворио пут ка пласману међу 70 најбољих играча свијета и надам се да ћу то знати искористити до краја године", рекао је млади Сарајлија.

Од четвртфинала па надаље, Џумхур је савладао три носиоца. Занимљиво, све мечеве је добио након велике борбе у три сета, а редом су падали Иниго Сервантес, Таро Данијел и у финалу Данијел Муњоз де ла Нава.

"Нисам се баш најбоље осјећао у завршници турнира. Добио сам температуру и имао великих стомачних проблема. Био сам под антибиотицима, али сам успио да нађем снагу и одиграм одлично, те изађем као побједник турнира. Ово је велики плус за мене и са менталне стране. Тенис је спорт у којем има много осцилација, али сам овај турнир одиграо јако добро. Оно што ме посебно радује јесте чињеница да сам се побољшао у одређеним сегментима игре".

Најбољи тенисер БиХ у понедјељак је из Београда стигао у Сарајево, гдје ће се кратко одморити, а потом се опет вратити у престолницу Србије, гдје ће се припремати за три турнира на земљи у Јужној Америци.

"Од моје позиције, па до 71. на АТП листи разлика је свега 20 поена, тако да бих врло лако могао напредовати на наредној листи. Након седмице паузе идем у Јужну Америку, гдје ћу играти три турнира на земљи и када бих на само једном од њих направио добар резултат мислим да бих стигао надомак Топ 70. Ово је јако важан период сезоне за мене и зато сам изабрао земљане турнире, јер ми та подлога за нијансу више одговара од осталих. Уз то до сада ми је пријало играти у Америци, било да је ријеч о јужној, сјеверној или средњој, па се надам да ће се тако и наставити", додао је Џумхур.

Осим што ове године жели ући међу 70 најбољих на свијету Џумхур је себи зацртао још један велики циљ, а то је да до краја маја наредне године буде међу 60 тенисера свијета како би осигурао пласман на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

"Послије Ролан Гароса имао сам период током којег сам имао доста тежак жријеб и мечеве углавном губио у три сета. То није било добро за мој ренкинг. Међутим, ова два челенџера су велики плус за мој пласман у Рио. Битно је да будем међу 60 најбољих у свијету на листи која ће бити објављена крајем маја сљедеће године. То ће уједно бити и улазна листа за олимпијски турнир, а у неком повољном развоју ситуације можда ми буде довољно да будем међу првих 65 или 70 тенисера свијета. Ако све буде у реду мој пласман на Олимпијске игре у овом тренутку ми дјелује као реалан циљ", завршио је Џумхур.

Коментари / 0

Оставите коментар