Папаниколау и Звезда: Понуда стоји, али хоће га и Дуда!

Доскорашњи НБА кошаркаш тренира у Солуну, са јасно дефинисаним плановима за нову сезону. Информација из Грчке је да није добио другу понуду осим из Београда. Међутим...

Кошарка 19.10.2015 | 23:20
Папаниколау и Звезда: Понуда стоји, али хоће га и Дуда!

Као бомба одјекнула је ове јесени информација да је Звезда заинтересована за Костаса Папаниколауа, грчког кошаркаша који је недавно напустио НБА лигу и вратио се у Европу.

Међутим, већ дан након што је објављена, из Грчке је поручено да би се некадашњи играч Олимпијакоса и Барселоне најрадије вратио у Пиреј или отишао у Москву, где би обукао дрес ЦСКА. Ипак, то се није догодило и по свему судећи и неће, јер су шампиони Грчке и ВТБ лиге увелико попунили ростере.

Како сада стоје ствари са Звездиним шансама да ангажује двоструког освајача Евролиге? Незваничне информације и из Грчке говоре да је првак Србије (био) спреман да му понуди годишњу плату од 400.000 евра.

За сада, Папаниколау чека.

Репрезентативац Грчке тренира у Солуну и одржава форму, не кријући да му је и даље примарна жеља да се врати у НБА лигу. То за сада није могуће, јер му ниједан НБА тим није понудио гарантовани уговор.

"Папаниколау је одлучио да сачека бар до средине или краја децембра. До тада ће почети да се појављују прве 'рупе' у НБА ростерима - или због повреда или због лошег старта сезоне. Ако и до тада не добије конкретну понуду, онда ће почети да озбиљно размишља о интересовању и понудама европских тимова, јер ће се већ приближити почетак Топ 16 фазе Евролиге", поручено је из Грчке.

Дакле, Папаниколау би могао да буде заинтересован да игра у најјачем евро-такмичењу, али га за сада интересује само друга фаза.

За његову селидбу међу београдске црвено-беле постоји још један отежавајући фактор - интересовање Душана Ивковића.

Ево о томе пише грчки портал Газзета.гр:

"Звезда је наговестила да би му понудила 400.000 евра по сезони и шансу да у АБА лиги и Евролиги нађе ритам и врати се у форму у којој је био на крају 2014. године. У игри је и Анадолу Ефес Душана Ивковића, који добро познаје Папаниколауа и који верује да би њихова сарадња донела обострано задовољство. Упркос томе, Ефес још није послао играчу конкретну понуду, већ је само изразио жељу да преговара када и ако Костас одлучи да се врати у Европу".

Црвена звезда Телеком нема времена за чекање. Повреда Луке Митровића интензивираће потрагу за појачањем на крилној позицији, јер је Дејан Радоњић принуђен да размишља и о коришћењу младог Борише Симанића (1998. годиште) на "горућем" месту "четворке", у недостатку других решења изузев Марка Симоновића, коме то и није примарна улога.

Коментари / 0

Оставите коментар