Papanikolau i Zvezda: Ponuda stoji, ali hoće ga i Duda!

Doskorašnji NBA košarkaš trenira u Solunu, sa jasno definisanim planovima za novu sezonu. Informacija iz Grčke je da nije dobio drugu ponudu osim iz Beograda. Međutim...

Košarka 19.10.2015 | 23:20
Papanikolau i Zvezda: Ponuda stoji, ali hoće ga i Duda!

Kao bomba odjeknula je ove jeseni informacija da je Zvezda zainteresovana za Kostasa Papanikolaua, grčkog košarkaša koji je nedavno napustio NBA ligu i vratio se u Evropu.

Međutim, već dan nakon što je objavljena, iz Grčke je poručeno da bi se nekadašnji igrač Olimpijakosa i Barselone najradije vratio u Pirej ili otišao u Moskvu, gde bi obukao dres CSKA. Ipak, to se nije dogodilo i po svemu sudeći i neće, jer su šampioni Grčke i VTB lige uveliko popunili rostere.

Kako sada stoje stvari sa Zvezdinim šansama da angažuje dvostrukog osvajača Evrolige? Nezvanične informacije i iz Grčke govore da je prvak Srbije (bio) spreman da mu ponudi godišnju platu od 400.000 evra.

Za sada, Papanikolau čeka.

Reprezentativac Grčke trenira u Solunu i održava formu, ne krijući da mu je i dalje primarna želja da se vrati u NBA ligu. To za sada nije moguće, jer mu nijedan NBA tim nije ponudio garantovani ugovor.

"Papanikolau je odlučio da sačeka bar do sredine ili kraja decembra. Do tada će početi da se pojavljuju prve 'rupe' u NBA rosterima - ili zbog povreda ili zbog lošeg starta sezone. Ako i do tada ne dobije konkretnu ponudu, onda će početi da ozbiljno razmišlja o interesovanju i ponudama evropskih timova, jer će se već približiti početak Top 16 faze Evrolige", poručeno je iz Grčke.

Dakle, Papanikolau bi mogao da bude zainteresovan da igra u najjačem evro-takmičenju, ali ga za sada interesuje samo druga faza.

Za njegovu selidbu među beogradske crveno-bele postoji još jedan otežavajući faktor - interesovanje Dušana Ivkovića.

Evo o tome piše grčki portal Gazzeta.gr:

"Zvezda je nagovestila da bi mu ponudila 400.000 evra po sezoni i šansu da u ABA ligi i Evroligi nađe ritam i vrati se u formu u kojoj je bio na kraju 2014. godine. U igri je i Anadolu Efes Dušana Ivkovića, koji dobro poznaje Papanikolaua i koji veruje da bi njihova saradnja donela obostrano zadovoljstvo. Uprkos tome, Efes još nije poslao igraču konkretnu ponudu, već je samo izrazio želju da pregovara kada i ako Kostas odluči da se vrati u Evropu".

Crvena zvezda Telekom nema vremena za čekanje. Povreda Luke Mitrovića intenziviraće potragu za pojačanjem na krilnoj poziciji, jer je Dejan Radonjić prinuđen da razmišlja i o korišćenju mladog Boriše Simanića (1998. godište) na "gorućem" mestu "četvorke", u nedostatku drugih rešenja izuzev Marka Simonovića, kome to i nije primarna uloga.

Komentari / 0

Ostavite komentar