ЛШ - најава: Арсенал за спас, Олимпијакос буди Загреб!

Арсенал на тешком испиту, јер му у госте долази минхенски Бајерн. Динамо из Загреба се куражи за Олимпијакос, за гостујуће навијаче закључан "Максимир".

Фудбал 19.10.2015 | 23:40
ЛШ - најава: Арсенал за спас, Олимпијакос буди Загреб!

Арсен Венгер неким чудом опстаје на клупи Арсенала свих ових година. Много је сушних година из славног клуба, али Венгер не одлази. Да ли ће преживети нови тест?

Арсеналу у уторак стиже велики минхенски Бајерн, а лондонски клуб има два пораза у Лиги шампиона. Ако жели да остане у игри за пласман у наредну фазу, Арсенал не сме да изгуби. Са друге стране, Бајерн је почео импресивно - две победе, без примљеног гола.

Венгер каже да је оптимиста и да не постоји тим који нема слабе тачке, па тако ни Бајерн. О Пепу Гвардиоли, Венгер мисли све најбоље, али истиче да верује да ће његов тим показати од чега је саткан.

"Напашћемо!", поручује Венгер и додаје: "Већ смо побеђивали разне тимове Бајерна, подједнако добре као и онај који ће нам се супроставити у уторак увече".

Бајерн је растерећенији од Арсенала, што може да буде додатни плус на страни екипе Пепа Гвардиоле. Иако је реч о дербију, не само групе Ф, већ и целог кола, у Минхену, више размишљају о томе како да прилове Гвардиолу да потпише нови уговор, него о мечу против Арсенала.

О форми Бајерна говори овај податак: у последњих 12 утакмица - 12 победа; гол-разлика 40:5!

Пред одлазак у Лондон, председник Бајерна Карл Хајнц Румениге изразио је уверење да ће Гвардиола, до краја године, донети одлуку о продужетку сарадње са гигантом из Минхена.

Други меч из Групе Ф, који такође привлачи пажњу, одиграће се у Загребу. Динамо, који је у 1. колу изненадио Арсенал (и кладионичаре), дочекује Олимпијакос, а ова утакмица већ има предигру у вези са навијачима. Наиме, у страху од доласка навијача Црвене звезде, који су у братским односима са навијачима Олимпијакоса, клуб из Загреба је одлучио да забрани улазак госујућим навијачима!

У Динаму се надају новом изненађењу:

"Једва чекамо утакмицу, желимо да се покажемо у добром светлу и да победимо. Свесни смо њихове снаге, али као што сви у спорту то желе, тако и ми желимо да победимо и надамо се да ће тако и бити", рекао је тренер Динама Зоран Мамић.

Што се тиче осталих мечева који ће бити одиграни у уторак, издвајамо оне из Групе Е где Барселона води са четири бода, Бајер Леверкузен и БАТЕ имају по три, а Рома један.

Барселона гостује БАТЕ Борисову, а ове две екипе већ су се састајале у ранијим издањима Лиге шампиона. Барса је 2011. године прегазила белоруског шампиона у гостима 5:0, а у БАТЕ-у верују да ће сада оставити много бољи утисак.

"Мозак" екипе БАТЕ-а Игор Стасевич дао је занимљиву и спортску изјаву: "Волео бих кад би Меси играо, било би забавно упознати легенду на терену".

Енглески Челси је лоше почео у Премијер лиги, а и у Лиги шампиона није много бољи, јер је у прошлом колу изгубио од Порта. Нови изазов представљаће Динамо, којем ће екипа Жозеа Мориња гостовати у Кијеву. Порто ће након велике победе покушати да потврди добру форму утакмицом са Макабијем на свом терену.

ПАРОВИ 3. КОЛА (термин од 20.45х):

уторак, 20. октобар

ГРУПА Е
Бате Борисов - Барселона
Бајер Леверкузен - Рома

ТАБЕЛА: Барселона 4, Бајер 3, БАТЕ 3, Рома 1

ГРУПА Ф
Арсенал - Бајерн
Динамо Загреб - Олимпијакос

ТАБЕЛА: Бајерн 6, Олимпијакос 3, Динамо 3, Арсенал 0

ГРУПА Г
Динамо Кијев - Челси
Порто - Макаби Тел Авив

ТАБЕЛА: Порто 4, Динамо 4, Челси 3, Макаби 0

ГРУПА Х
Валенсија - Гент
Зенит - Лион

ТАБЕЛА: Зенит 6, Валенсија 3, Лион 1, Гент 1

среда, 21. октобар:

ГРУПА А
Малме - Шахтјор
Парис Сен-Жермен - Реал Мадрид

ГРУПА Б
ЦСКА Москва - Манчестер јунајтед
Волфсбург - ПСВ

ГРУПА Ц
Атлетико Мадрид - Астана
Галатасарај - Бенфика

ГРУПА Д
Јувентус - Борусија Менхегладбах
Манчестер сити - Севиља

Коментари / 0

Оставите коментар