LŠ - najava: Arsenal za spas, Olimpijakos budi Zagreb!

Arsenal na teškom ispitu, jer mu u goste dolazi minhenski Bajern. Dinamo iz Zagreba se kuraži za Olimpijakos, za gostujuće navijače zaključan "Maksimir".

Fudbal 19.10.2015 | 23:40
LŠ - najava: Arsenal za spas, Olimpijakos budi Zagreb!

Arsen Venger nekim čudom opstaje na klupi Arsenala svih ovih godina. Mnogo je sušnih godina iz slavnog kluba, ali Venger ne odlazi. Da li će preživeti novi test?

Arsenalu u utorak stiže veliki minhenski Bajern, a londonski klub ima dva poraza u Ligi šampiona. Ako želi da ostane u igri za plasman u narednu fazu, Arsenal ne sme da izgubi. Sa druge strane, Bajern je počeo impresivno - dve pobede, bez primljenog gola.

Venger kaže da je optimista i da ne postoji tim koji nema slabe tačke, pa tako ni Bajern. O Pepu Gvardioli, Venger misli sve najbolje, ali ističe da veruje da će njegov tim pokazati od čega je satkan.

"Napašćemo!", poručuje Venger i dodaje: "Već smo pobeđivali razne timove Bajerna, podjednako dobre kao i onaj koji će nam se suprostaviti u utorak uveče".

Bajern je rasterećeniji od Arsenala, što može da bude dodatni plus na strani ekipe Pepa Gvardiole. Iako je reč o derbiju, ne samo grupe F, već i celog kola, u Minhenu, više razmišljaju o tome kako da prilove Gvardiolu da potpiše novi ugovor, nego o meču protiv Arsenala.

O formi Bajerna govori ovaj podatak: u poslednjih 12 utakmica - 12 pobeda; gol-razlika 40:5!

Pred odlazak u London, predsednik Bajerna Karl Hajnc Rumenige izrazio je uverenje da će Gvardiola, do kraja godine, doneti odluku o produžetku saradnje sa gigantom iz Minhena.

Drugi meč iz Grupe F, koji takođe privlači pažnju, odigraće se u Zagrebu. Dinamo, koji je u 1. kolu iznenadio Arsenal (i kladioničare), dočekuje Olimpijakos, a ova utakmica već ima predigru u vezi sa navijačima. Naime, u strahu od dolaska navijača Crvene zvezde, koji su u bratskim odnosima sa navijačima Olimpijakosa, klub iz Zagreba je odlučio da zabrani ulazak gosujućim navijačima!

U Dinamu se nadaju novom iznenađenju:

"Jedva čekamo utakmicu, želimo da se pokažemo u dobrom svetlu i da pobedimo. Svesni smo njihove snage, ali kao što svi u sportu to žele, tako i mi želimo da pobedimo i nadamo se da će tako i biti", rekao je trener Dinama Zoran Mamić.

Što se tiče ostalih mečeva koji će biti odigrani u utorak, izdvajamo one iz Grupe E gde Barselona vodi sa četiri boda, Bajer Leverkuzen i BATE imaju po tri, a Roma jedan.

Barselona gostuje BATE Borisovu, a ove dve ekipe već su se sastajale u ranijim izdanjima Lige šampiona. Barsa je 2011. godine pregazila beloruskog šampiona u gostima 5:0, a u BATE-u veruju da će sada ostaviti mnogo bolji utisak.

"Mozak" ekipe BATE-a Igor Stasevič dao je zanimljivu i sportsku izjavu: "Voleo bih kad bi Mesi igrao, bilo bi zabavno upoznati legendu na terenu".

Engleski Čelsi je loše počeo u Premijer ligi, a i u Ligi šampiona nije mnogo bolji, jer je u prošlom kolu izgubio od Porta. Novi izazov predstavljaće Dinamo, kojem će ekipa Žozea Morinja gostovati u Kijevu. Porto će nakon velike pobede pokušati da potvrdi dobru formu utakmicom sa Makabijem na svom terenu.

PAROVI 3. KOLA (termin od 20.45h):

utorak, 20. oktobar

GRUPA E
Bate Borisov - Barselona
Bajer Leverkuzen - Roma

TABELA: Barselona 4, Bajer 3, BATE 3, Roma 1

GRUPA F
Arsenal - Bajern
Dinamo Zagreb - Olimpijakos

TABELA: Bajern 6, Olimpijakos 3, Dinamo 3, Arsenal 0

GRUPA G
Dinamo Kijev - Čelsi
Porto - Makabi Tel Aviv

TABELA: Porto 4, Dinamo 4, Čelsi 3, Makabi 0

GRUPA H
Valensija - Gent
Zenit - Lion

TABELA: Zenit 6, Valensija 3, Lion 1, Gent 1

sreda, 21. oktobar:

GRUPA A
Malme - Šahtjor
Paris Sen-Žermen - Real Madrid

GRUPA B
CSKA Moskva - Mančester junajted
Volfsburg - PSV

GRUPA C
Atletiko Madrid - Astana
Galatasaraj - Benfika

GRUPA D
Juventus - Borusija Menhegladbah
Mančester siti - Sevilja

Komentari / 0

Ostavite komentar