Руседски: Од Новака сад очекујем календарски Слем!

Некадашњи четврти тенисер света Грег Руседски каже да Новак Ђоковић сада јури историју, као и да му је Ролан Гарос неопходан за звање најбољег свих врермена.

Тенис 20.10.2015 | 09:00
Руседски: Од Новака сад очекујем календарски Слем!

“То му је огроман мотив, да је славио у Паризу ове године било би интересантно видети одакле би црпео мотивацију јер му је Гарос огромна инспирација у овом тренутку. Како би га сматрали највећим, он мора да освоји и Ролан Гарос“, рекао је Британац канадског порекла.

“Сада је гладнији него да је ове године узео сва четири. Надал то није учинио, није ни Федерер, морали бисмо да се вратимо скроз до Лејвера који је освојио све највеће турнире у истој години. Новак би био класа за себе ако би успео у томе, али то је у модерном тенису невероватно тешко. Кључ је у Ролан Гаросу“, каже финалиста УС опена 1997. године.

Руседски каже да му није досадило да гледа како Ђоковић подиже трофеје и додаје:

“Он јури историју, а то је узбудљиво. Сећате ли се периода од пет година када је Федерер доминирао? Говорили смо: ’Тенис је сјајан, чаробно је гледати Роџера’. Сада од Ђоковића желимо календарски Грен слем. Било је узбудљиво када га је Серена јурила сада у Њујорку, а Ђоковић ће покушати то да учини у 2016“, закључио је Руседски.

Новак је ове сезоне већ освојио девет титула – три Грен слема, пет Мастерса и турнир из Серије 500 у Пекингу.

Коментари / 0

Оставите коментар