Rusedski: Od Novaka sad očekujem kalendarski Slem!

Nekadašnji četvrti teniser sveta Greg Rusedski kaže da Novak Đoković sada juri istoriju, kao i da mu je Rolan Garos neophodan za zvanje najboljeg svih vrermena.

Tenis 20.10.2015 | 09:00
Rusedski: Od Novaka sad očekujem kalendarski Slem!

“To mu je ogroman motiv, da je slavio u Parizu ove godine bilo bi interesantno videti odakle bi crpeo motivaciju jer mu je Garos ogromna inspiracija u ovom trenutku. Kako bi ga smatrali najvećim, on mora da osvoji i Rolan Garos“, rekao je Britanac kanadskog porekla.

“Sada je gladniji nego da je ove godine uzeo sva četiri. Nadal to nije učinio, nije ni Federer, morali bismo da se vratimo skroz do Lejvera koji je osvojio sve najveće turnire u istoj godini. Novak bi bio klasa za sebe ako bi uspeo u tome, ali to je u modernom tenisu neverovatno teško. Ključ je u Rolan Garosu“, kaže finalista US opena 1997. godine.

Rusedski kaže da mu nije dosadilo da gleda kako Đoković podiže trofeje i dodaje:

“On juri istoriju, a to je uzbudljivo. Sećate li se perioda od pet godina kada je Federer dominirao? Govorili smo: ’Tenis je sjajan, čarobno je gledati Rodžera’. Sada od Đokovića želimo kalendarski Gren slem. Bilo je uzbudljivo kada ga je Serena jurila sada u Njujorku, a Đoković će pokušati to da učini u 2016“, zaključio je Rusedski.

Novak je ove sezone već osvojio devet titula – tri Gren slema, pet Mastersa i turnir iz Serije 500 u Pekingu.

Komentari / 0

Ostavite komentar