Надал: Не знам да ли сам готов?!

Рафаел Надал каже у интервјуу за Марку да прихвата сваку критику докле год је она изречена са поштовањем.

Тенис 20.10.2015 | 08:20
Надал: Не знам да ли сам готов?!

“Да ли сам ’мртав’? Не знам да ли сам већ готов, али нисам ни много забринут у вези са тиме. Идем својим путем, а свако има право на своје мишљење. Неки нису у праву, неки кажу праве ствари, све је то део живота, нарочито када си на телевизији. Сва та мишљења су валидна, али некада је недостајало поштовања“, рекао је Надал.

На појединим конференцијима за медије Рафа је рекао да му новинари увек постављају иста питања.

“Рекао сам то на прави начин. Нисам се осетио повређеним и никада нешто нисам разумео на погрешан начин. Мого дивних ствари догодило ми се у каријери и сада чујем неке лоше ствари, али то ми не представља проблем. Знам ко сам и шта сам урадио, а знам и шта морам да наставим да радим. Када покушаш све, не можеш да се осећаш обавезним да урадиш више“.

После пораза од Дастина Брауна на Вимблдону легендарни Џон Мекинро рекао је да би Надал требало да промени тренера.

“Прихватам различита мишљења докле год је та критика у граници нормале. Можеш да кажеш да је играч лош или да је готово, али увек са поштовањем. Када се будем повлачио, мислим да ће Тони бити у мојој ложи“.

На питање да ли би требало да потражи помоћ психолога, Надал је одговорио:

“Ако будем ишао код психолога у приватном животу, никада то не бих рекао јавно јер не говорим јавно о личним стварима. Мој јавни живот је спортски, личне ствари су само моје“.

Надал каже да већ размишља о следећој сезони.

“Не знам да ли ћу бити максимално спреман за Аустралијан опен, али свет се не завршава ту. Ако наставим да тренирам као сада, следећа сезона могла би да буде другачија од ове. Осећам се боље физички и ментално. После Мелбурна ћу одмах играти у Рију, нећу бранити титулу у Буенос Ајресу, а за после ћемо видети“.

Пре три године на Олимпијским играма у Лондону Надал је требало да носи заставу Шпаније, али није могао да учествује због повреде.

“Не зависи од мене, али у Рију бих волео да носим заставу. Због повреда сам пропустио много важних турнира – Грен слемове, Мастерса, финале Дејвис купа, али најгоре је било то што сам пропустио Лондон. Пре свега зато што се игре одржавају сваке четири године, а и зато што сам био срећан јер је требало да носим заставу“, каже 29-годишњи Надал, који је освојио златну медаљу на Олимпијским играма у Пекингу 2008. године.

Федерер има четворо деце, Ђоковићев син ускоро ће напунити једну годину, а Маријева супруга је трудна. Ипак, Рафа не планира да крене путем колега из врха.

“Мислим да ме мој син неће гледати на терену, то ми није у плану и није нешто што би ме фасцинирало. Свако ради ствари у своје време. Ја јесам породични човек, волим децу, али за мене породица значи знатно стабилнији живот, а сада то није случај јер много путујем“.

На питање да ли ће бити разочаран ако не освоји још неку Грен слем титулу, Надал је одговорио:

“Не могу да будем разочаран када сам их већ освојио 14. Да се моја каријера заврши данас, била би то каријера о којој сам сањао“.

Коментари / 0

Оставите коментар